Der Die Das nerelerde kullanılır?

İçindekiler:

  1. Der Die Das nerelerde kullanılır?
  2. Almanca die nedir?
  3. Artikel Der Die Das nedir?
  4. Artikel ne zaman kullanılır?
  5. Almanca den ne zaman kullanılır?

Der Die Das nerelerde kullanılır?

Agaclar, meyveler ve cicekler, disi canlilar, cografi isimler, Sayilar icin kullanilir. Sonu -e ile biten bütün isimler herzaman artikeli die dir. das Fräulein / Evlenmemis bayan Bu iki istisnanin disinda tüm disi varliklar icin die artikeli kullanilir.

Almanca die nedir?

Die kelimesi de zamir olarak kullanılan bir kelimedir. İşaret zamiri olarak kullanılan die kelimesi Almanca dilinde oldukça yaygındır. Almanca öğrenen kişiler mutlaka die kelimesinin anlamını öğrenmelidir. Zamir olarak kullanılan bu kelime, tekil işaret zamiri olarak biliniyor.

Artikel Der Die Das nedir?

Der erkek cinsiyetli isimler için, Die dişi cinsiyetli isimler için ve Das cinsiyetsiz isimler için kullanılır. Das, der ve die artikeldir yani isimleri tanimlamak icin kullanilir.

Artikel ne zaman kullanılır?

Artikel (İsim Tanımlığı) İsmin cinsiyetine ismin önünde duran artikeller (isim tanımlığı) veya zamirlerle işaret edilir. Artikel ile isim doğrudan ilişkilidir. Belirsiz Artikel, ilk kez bahsedilen isimleri söylemek için kullanılır. Belirsiz Artikel aynı zamanda sayı olan 1 anlamına da gelir.

Almanca den ne zaman kullanılır?

Almanlar Türkler gibi düşünemezler, bizler de onlar gibi… Örneğin Türkçe'de benötigen, erreichen, haben, fragen, brauchen usw. fiilleri ismin –e hali ile kullanılırken, Almancada akkusativ olarak kullanılır.