SGK işe giriş yapıldığını nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. SGK işe giriş yapıldığını nasıl öğrenebilirim?
  2. Sigortanın başlayıp başlamadığını nasıl anlarız?
  3. E-Devlet şifresi ile sigorta sorgulama nasıl yapılır?
  4. Sigorta girişi e devlette ne zaman görülür?
  5. E-Devlet SSK aktif ne demek?
  6. E-Devlet'ten sigortaya nasıl bakılır?

SGK işe giriş yapıldığını nasıl öğrenebilirim?

SGK sigortalı işe giriş bildirgesi sorgulama internetten üzerinden rahatlıkla öğrenilebilir. Bunun için http://www.turkiye.gov.tr/ adresine giriş yaparak detaylı bilgi alarak işe girdiğinizde SGK sigortalı işe giriş bildirgesi sorgulama yaparak ne zaman işe giriş yaptığını öğrenebilirsiniz.

Sigortanın başlayıp başlamadığını nasıl anlarız?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi olan 170'i arayın. Ardından operatörün yönlendirmelerini takip ederek "Sigortalılık hizmet süresi" hakkında bilgi almak için 2'yi tuşlayın.

E-Devlet şifresi ile sigorta sorgulama nasıl yapılır?

e-Devlet sitesinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına gidin. e-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numaranızı girerek kimlik bilgilerinizi doğrulayın. Sitede “4A Hizmet Dökümü” alanına tıklayın.

Sigorta girişi e devlette ne zaman görülür?

Aylık prim ve hizmet belgesi, ait olduğu ayı takip eden ayın 23'üncü gününe kadar SGK'ya bildirilmek zorundadır.

E-Devlet SSK aktif ne demek?

Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz.

E-Devlet'ten sigortaya nasıl bakılır?

kimlik numaranız ve bu şifre ile giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra sol tarafta yer alan "E-Hizmetler" seçeneğini tıklayınız. Açılan ekrandan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) nu bulunuz. Altında yer alan seçeneklerden 4A SGK hizmet dökümü yani SSK hizmet dökümü için "4A Hizmet Bilgisi" ni tıklayınız.