Ekstansif tarım metodu nedir?

İçindekiler:

  1. Ekstansif tarım metodu nedir?
  2. Intansif Tarım Türkiye'de nerelerde yapılır?
  3. Modern tarımın özellikleri nelerdir?
  4. Entansif besi ne demek?
  5. Entansif ne demek?
  6. Yarı entansif nedir?
  7. Entansif yetiştiricilik ne demek?
  8. Entansif üretim ne demek?
  9. Ekstansif üretim ne demek?
  10. Ilkel ne anlama gelir?
  11. Ilkel bir durum ne demek?
  12. En ilkel canlı ne demektir?
  13. Ilkel davranış ne demek?
  14. Primitif ne demek TDK?
  15. Ilkel dönem ne demek?
  16. Ilker ne demek TDK?
  17. Ilker ismi caiz mi?
  18. Ilker kız ismi olur mu?
  19. Ilker kuranda geçiyor mu?
  20. Ilker Türkçe mi?

Ekstansif tarım metodu nedir?

"Yoğun tarım" olarak da bilinen intansif tarım, topraktan yüksek verim elde etmek amacıyla çeşitli yöntemlerin uygulandığı bir tarım metodudur. İntansif tarımda; modern, bilimsel ve teknolojik yöntemler kullanılmaktadır.

Intansif Tarım Türkiye'de nerelerde yapılır?

Hollanda, Danimarka, Japonya, İsveç ve İsrail gibi ülkelerde bu tür tarım metodu uygulanmaktadır. Yurdumuzda ise Akdeniz ve Ege Bölgelerinde uygulanan seracılık faaliyetleri intansif tarım metoduna örnektir.

Modern tarımın özellikleri nelerdir?

Modern tarım; sulama, gübreleme, tohum ıslahı ve makine kullanımı gibi çeşitli yöntemler sonucunda birim alanda en yüksek verim ile en yüksek geliri elde etmeyi amaçlamaktadır. Tarımda çağdaşlaşma Tüm tarih çağlarında, her zaman geniş tarımsal üretimin önünde büyük engeller oluşmuştur.

Entansif besi ne demek?

entansif besi ne demek? Bir besi hayvanından bilim ve tekniğin tüm olanaklarını kullanarak en yüksek bir düzeyde verim elde etme.

Entansif ne demek?

1. Her birim üretim aracında mümkün olan bir düzeyde en fazla verimi alma. 2. Hayvan yetiştiriciliğinde hayvandan bilim ve tekniğin tüm olanaklarını kullanarak en yüksek düzeyde verim elde etme.

Yarı entansif nedir?

Yarı entansif yetiştiricilik, doğal besinlere ilaveten yerel olarak bulunabilen ve yaklaşık %10 protein içeren tarım işletmeleri yan ürünleri ile beslenme yapılan yetiştiriciliktir. ... Verim düşüklüğünü gören yetiştiricilerden bazılarının işletmeyi kapatmasıyla verim artışı başlar.

Entansif yetiştiricilik ne demek?

Ekstansif Yetiştiricilik; Plankton, detritus, bentos ve sürüklenen besinler gibi doğal ortamda bulunabilen besinlere dayalı, tamamlayıcı yemleme uygulaması bir yetiştirme sistemidir.

Entansif üretim ne demek?

1. Her birim üretim aracında mümkün olan bir düzeyde en fazla verimi alma. 2. Hayvan yetiştiriciliğinde hayvandan bilim ve tekniğin tüm olanaklarını kullanarak en yüksek düzeyde verim elde etme.

Ekstansif üretim ne demek?

ekstansif üretim ne demek? Hayvanların yılın tamamını veya çoğunu merada otlayarak geçirmesine dayanan üretim sistemi.

Ilkel ne anlama gelir?

sf. 1. İlk durumunda kalmış olan, gelişmesinin başında bulunan, iptidai, primitif: “Tiyatro yönetimi ve sahne düzeni her bakımdan ilkel, çağın koşullarına uygun olarak bozuktu.” -M.

Ilkel bir durum ne demek?

İlkellik : İlkel olma durumu, iptidailik, primitiflik. Durum : Ad soyundan kelimelerin birbirleriyle edatlarla ve fiillerle ilişkilerini belirleyen biçim, hâl.

En ilkel canlı ne demektir?

Biyoloji terimi olarak prokaryot canlılar olarak da ifade edilebilen ilkel yapılı canlılar, içerisinde zar ile çevrili hiçbir organeli bulunmayan canlılara denmektedir. Hücre çekirdekleri de zar ile çevrili değildir.

Ilkel davranış ne demek?

Sözlükler “ilke” sözcüğünü, “Temel olarak alınan düşünce ve kural; davranış kuralı” biçiminde tanımlıyorlar. “İlkeli olmak” ise “Temel olarak alınan düşünce ve kurallara uygun biçimde davranmak, bu kuralların dışına çıkmamaya öze göstermek” biçiminde tanımlanıyor.

Primitif ne demek TDK?

sf. fel. İlkel. İlk, ilkel, özgün.

Ilkel dönem ne demek?

ilkel zaman ne demek? Fiillerde, başka zamanların kuruluşuna temel olan zaman.

Ilker ne demek TDK?

İlker isminin sözlük anlamı Ülker yıldızı. İlk doğan erkek çocuklara verilen adlardan biri.

Ilker ismi caiz mi?

İlker ismini kullanmakta dinen de herhangi bir sıkıntı yoktur yani caizdir.

Ilker kız ismi olur mu?

İlker isminin anlamı ve manaları şöyledir; İlk çocuk. İlk doğan erkek çocuklara verilen adlardan biri.

Ilker kuranda geçiyor mu?

Yaptığımız detaylı araştırmaların ardından İlker isminin Kuran-ı Kerim'de hiçbir ayette geçmediğini gördük. İlker ismi Türkçe kökenli bir isim olması nedeniyle Kuran'da geçmesi de söz konusu olamaz.

Ilker Türkçe mi?

Oldukça eski bir tarihi adayan masadan yanı sıra İlker ismi Türkçe kökenli bir addır. ... İlker adı Kur'an'da yer almaz.