Girişim sermayesi yatırım fonu nedir?

İçindekiler:

  1. Girişim sermayesi yatırım fonu nedir?
  2. Girişim sermayesi fonu indirimi nedir?
  3. GSYF nedir?
  4. Gözde Girişim Sermayesi ne iş yapar?
  5. Girişim sermayesi yatırımları nelerdir?
  6. Girişim sermayesi yatırım fonları veya ortaklıklarının kazançlarının ne kadarı istisna kapsamındadır?
  7. Re Pie gayrimenkul kimin?
  8. Risk sermayesi yatırımları nelerdir?

Girişim sermayesi yatırım fonu nedir?

Girişim Sermayesi Yatırım Fonları (“Fon”), nitelikli yatırımcılardan katılma payları karşılığında toplanan paralarla, pay sahipleri hesabına inançlı mülkiyet esaslarına göre Sermaye Piyasası Kurulu (“Kurul”) tarafından belirlenmiş varlık ve işlemlerden oluşan portföyü işletmek amacıyla portföy yönetim şirketleri ve ...

Girişim sermayesi fonu indirimi nedir?

Girişim sermayesi fonu olarak ayrılan tutarların beyan edilen gelirin  unu aşmayan kısmı kurumlar vergisi matrahının tespitinde indirim konusu yapılır. ... Yapılacak olan indirim, yalnızca kurum kazancının bulunması halinde uygulanabilir.

GSYF nedir?

GSYF'ler girişim şirketlerine yatırım yapabilirler ve SPK lisansı ile girişim sermayesi yetki belgesine sahip Portföy Yönetim Şirketleri tarafından kurulur ve yönetilirler. Fon payları saklama bankası nezdinde ve güvencesinde, yatırımcıların saklama hesaplarında muhafaza edilir. ...

Gözde Girişim Sermayesi ne iş yapar?

Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Gözde), gelişme potansiyeli taşıyan, kaynak ve yapılandırma ihtiyacı olan girişim şirketleri ve projelerine, yatırım yapmak amacıyla kurulmuş halka açık bir şirkettir. ... Şirket, BIST 100 endeksi hisseleri arasındadır ve Yıldız Pazar - Grup 2 içerisindedir.

Girişim sermayesi yatırımları nelerdir?

Fon fazlası olan şahıs veya kurumsal yatırımcıların; yatırım ihtiyacı içindeki şirketlere yatırım yaparak bu şirkette pay sahibi olması ve şirketin büyümesi ve değer kazanmasıyla bu payları satarak kar etmesi amacını taşıyan yatırım şeklidir.

Girişim sermayesi yatırım fonları veya ortaklıklarının kazançlarının ne kadarı istisna kapsamındadır?

Mükellefinin fon veya ortaklık olduğu bu stopaj, fonun veya ortaklığın kazancından karşılanır, dolayısıyla fon veya ortaklığın değerini düşürür. Fon veya ortaklık tarafından istisna kazanç üzerinden yapılması gereken bu stopajın oranı halen yüzde 0 (sıfır) olarak uygulanıyor (2009/14594 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı).

Re Pie gayrimenkul kimin?

Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş'de Kurucu Ortak ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan Mehmet Ali Ergin, Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Bölümü'nden mezun olduktan sonra, İTÜ'de Yüksek Lisansını “Gayrimenkul Yatırım Fonlarının Geliştirme Sektörüne Etkileri” konulu tez çalışması ile tamamlamıştır.

Risk sermayesi yatırımları nelerdir?

Risk sermayesi profesyoneller tarafından oluşturulan bir fondur. Bu fonda biriken para, iş fikri ya da iş modeline göre maddi kaynak sağlar. Bir başka anlatımla geleceği parlak görülen ya da yüksek büyüme potansiyeli olan girişimlere yapılan yatırımdır.