Lavanta yağı nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Lavanta yağı nasıl kullanılır?
  2. Lavanta yağı neye iyi gelir ibrahim saraçoğlu?
  3. Lavanta yağı suya kaç damla kullanılır?
  4. Lavanta kokusu böcekleri uzaklaştırır mı?
  5. Bitin gelmemesi için ne yapmalıyız?
  6. Lavanta yağı uyku yapar mı?
  7. Lavanta uyku yapar mı?

Lavanta yağı nasıl kullanılır?

Doğal parfüm: İnsan vücudu üzerinde güçlü etkileri olan bu şifalı bitki, dünyadaki en sevilen kokuya sahiptir. Avuçlarınızın içine 2-3 damla lavanta yağı alıp ellerinizi ovuşturun ve boynunuza sürün. İnceltmek için bir sprey şişesine yarım fincan su ile birkaç damla lavantanın yağını ekleyin ve çalkalayın.

Lavanta yağı neye iyi gelir ibrahim saraçoğlu?

Kas ve kemik ağrılarınızı yok edecektir. Düzenli olarak kullanılan lavanta yağı, bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir. Antioksidan ve antibakteriyel özelliği ile idrar yolunda oluşan enfeksiyonları, lavanta yağı ile ortadan kaldırabilirsiniz.

Lavanta yağı suya kaç damla kullanılır?

Bir bardak suya damlatacağınız 2-3 damla lavanta yağı damlatarak içeceğiniz 1 bardak su, mide ve safra suyu üretimini artırarak; hazımsızlık, ishal, kolit ve mide ağrısı gibi sindirim sistemi sorunlarını iyileştirmeye yardımcı olacaktır.

Lavanta kokusu böcekleri uzaklaştırır mı?

Ayrıca lavanta; güvelerin yanı sıra pire, karasinek ve sivrisinekleri kovan bitkiler arasında da yer alıyor. Bahçenizin güneş alan yerlerine ekebileceğiniz ya da saksılar sayesinde balkon ya da cam pervazlarına yerleştirebileceğiniz lavantaların kokusu insanlara hoş gelse de böcekler bu bitkinin kokusunu hiç sevmiyor!

Bitin gelmemesi için ne yapmalıyız?

- Fırça ve taraklar sıcak suda (50 derece) veya bit şampuanı olan bir kapta bekletilerek temizlenmeli. - Yastık kılıfları, son birkaç gün giyilen giysiler ve saç tokaları sıcak suyla yıkanıp sıcak havayla kurutulmalı. - Yıkanamayan her şey çöp torbasına konup ağzı sıkıca bağlanarak 10 gün saklanmalıdır.

Lavanta yağı uyku yapar mı?

Lavanta yağı, sakinleştirici özelliği nedeniyle uyku süresi, uykuya dalma ve uykusuzluk gibi sorunları azaltarak genel uyku kalitesini %60 oranında artırır. Stres ve anksiyeteyi azaltır. Migren, baş ağrısı, depresyon, sinir gerginliği ve duygusal stres tedavisinde de yardımcı olabilir.

Lavanta uyku yapar mı?

İnsanlar üzerinde yapılan bilimsel çalışmalarda, bu kimyasal maddelerin uyku kalitesini artırdığı ve kaygıyı azalttığına dair bulgular elde edilmiş. Araştırmalarda, lavantanın sadece deriye uygulanmasında değil kokusunun da uyku üzerinde olumlu etki yaptığı, nabız ve kan basıncını düşürdüğü gözlenmiş.