Temel sporlar nelerdir?

İçindekiler:

  1. Temel sporlar nelerdir?
  2. Türkiye'nin üye olduğu uluslararası kuruluşlar nelerdir?
  3. Uluslarüstü örgütler nedir?
  4. Küresel örgütler nelerdir?
  5. Supranasyonel ne demek?
  6. Uluslar üstü ne demek?
  7. Uluslarüstü çevre ne demek?
  8. Sektorel cevre nedir?
  9. Dış çevre faktörleri nedir?
  10. Dış çevre analizi ne demek?
  11. Iç ve dış çevre nedir?
  12. Iç çevre ne demek?
  13. Genel çevre unsurları nelerdir?

Temel sporlar nelerdir?

Atletizm, kürek, badminton, basketbol, boks, kano, bisiklet, binicilik, eskrim, futbol, cimnastik, halter, hentbol, hokey, judo, su sporları, modern pentatlon, tekvando, tenis, masa tenisi, atıcılık, okçuluk, triatlon, yelken ve voleybol.

Türkiye'nin üye olduğu uluslararası kuruluşlar nelerdir?

Türkiye'nin Üye Olduğu 38 Uluslararası Kuruluş

  • 1.) Afrika Birliği (AfB) ...
  • 2.) Türkiye ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ...
  • 3.) Akdeniz için Birlik (AiB) ...
  • 4.) Amerikan Devletleri Örgütü (ADÖ) ...
  • 5.) Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (AİGK) ...
  • 6) Uluslararası Zeytin Konseyi (IOC) ...
  • 7.) Asya İşbirliği Diyaloğu (AİD)

Uluslarüstü örgütler nedir?

Uluslarüstü örgüt; bir antlaşmayla kurulan, üyelerinin egemenlik yetkilerinin bir bölümünün kullanımını örgüte devrettikleri, oyçokluğu ile bağlayıcı hukuk normları belirleyebilen, belirlenen bu hukuk normları örgüte üye devletlerin ulusal hukuklarında doğrudan ya da dolaylı biçimde uygulanan ve hukuksal sonuçlar ...

Küresel örgütler nelerdir?

KÜRESEL ÖRGÜTLER

  1. SİYASİ ÖRGÜTLER. BİRLEŞMİŞ MİLLETLER. ...
  2. ASKERİ ÖRGÜTLER. NATO. ...
  3. 3. EKONOMİK ÖRGÜTLER. Petrol İhraç Eden Ülkeler (OPEC) Organization of Petroleum Exporting Countries. ...
  4. ÇEVRE ÖRGÜTLERİ GREENPEACE.

Supranasyonel ne demek?

Topluluklarda, ekonomik birleşmenin gerektirdiği işleri yürütecek bir sistem söz konusudur. Bu sistemi oluşturan kurum ve organların uluslarüstü (supranasyonel, supranational) yetkileri vardır. Diğer bir deyişle, Avrupa Toplulukları, uluslararası değil “uluslarüstü” bir örgüttür.

Uluslar üstü ne demek?

Açıkcası, imparatorluklar, çeşitli kültür koleksiyonlarını, etnik grupları ve milliyetleri kapsayan siyasal tahakküm yapıları olduklarından uluslar-üstü organlardır; oysa uluslar-üstücülük genellikle devletler arasında gönüllü anlaşmayla kurulmuş olan ve sınırlı ve spesifik işlevleri yerine getiren uluslararası ...

Uluslarüstü çevre ne demek?

Çokuluslu çevre, küreselleşme baskısının yoğun olarak yaşandığı çevredir. Küresel çevrede yiyecek, içecek, ev araç ve gereçleri üreticileri gibi işletmeler birbirinden bağımsız faaliyet gösterir. Küreselleşme hem de yerelleşme baskısının en az hissedildiği ortamlar uluslarüstü çevredir.

Sektorel cevre nedir?

İşletmelerin, çevrelerindeki çeşitliliğe değinmek gerekirse; bunlara kısaca işletmenin varlığını sürdüren, unsurlar, olarak belirtmek mümkündür. Bununla beraber, işletmelerin, kendi alanında faaliyetini yürüttükleri, iş çevreleri de bulunur. Bu çevrelere işletmenin sektörel çevresi denir.

Dış çevre faktörleri nedir?

Dış çevre analizinin en önemli faktörleri; siyasi, ekonomik, demografik ve yasal çevrelerdir. ... Demografik Çevre. Ekolojik Çevre. Teknolojik Çevre.

Dış çevre analizi ne demek?

PEST yani çevre analizini tüm diğer analizlerden önce yapılan, ülkenin politik, hukuki, ekonomik ve sosyal koşullarının detaylı olarak değerlendirildiği ve kuruluşa etkisinin değerlendirildiği bir analizdir. Politik, ekonomik, sosyal ve kültürel ile teknolojik kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır.

Iç ve dış çevre nedir?

İşletmeyi oluşturan faktörler; örneğin, hissedarlar, çalışanlar, bilgi ve teknolojiler, sermaye, işletmenin çevresini oluşturur. ... İşletme tarafından kontrol edilemeyen ve işletmeyi dışarıdan etkileyen faktörler ise dış çevre faktörleridir.

Iç çevre ne demek?

İç Çevre Faktörleri: İşletmenin çevresini oluşturan temel unsurlar; çalışanlar, işletme sahipleri, hissedarlar ve örgüt kültürüdür. Yakın Çevre Faktörleri: İşletmenin yakın çevresini oluşturan faktörler; tüketiciler, rakipler, satıcılar, sendikalar, ve finansal kuruluşlardır.

Genel çevre unsurları nelerdir?

Genel çevre analizi yapılırken birçok alt çevre faktörünün incelenmesi gerekmektedir. Bu faktörler; politik çevre, yasal çevre, ekonomik çevre, sosyokültürel çevre, demografik çevre, teknolojik çevre, ulus- lararası çevre ve doğal çevredir. Bu çevre faktörleri de yine alt kategorilere ayrıl- maktadır.