Bit nasıl meydana gelir?

İçindekiler:

  1. Bit nasıl meydana gelir?
  2. Insan Sacinda bit neden olur?
  3. Sirke ve bit nasıl oluşur?
  4. Bit ne kadar sürede oluşur?
  5. Saça bit düşünce ne yapılır?
  6. Bit için hangi sirke kullanılır?

Bit nasıl meydana gelir?

Kıl bitleri saç bitlerine göre yumurtalarını deriye değil kıl dipleri içerisine bırakarak çoğalırlar. Bu bitlerin aşırı çoğalması nedeniyle kaşıntılar giderek artar ve yaşamlarını uzun süre sürdürmeye devam ederler. Kaşıntının nedeni bilinmiyorsa bir sağlık kuruluşuna başvurmakta fayda vardır.

Insan Sacinda bit neden olur?

Bitlenmemek için temiz olmak yeterli değildir, çünkü bit temiz saça da gelir. Bitin bulaşması için tek koşul bit bulaşmış bir kişiyle temas etmektir. Zıplayan ya da uçabilen bir canlı olmadığı için ortak kullanılan eşyalar, yakın temas bitin bulaşmasına sebep olur.

Sirke ve bit nasıl oluşur?

Sirke olarak adlandırılan bit yumurtalarının büyüklükleri yaklaşık olarak 0,8-1 mm'dir. Sirkeler, saça sıkı bir şekilde tutunurlar. Kepeklerden farklı olarak silkelemek ya da fırçalamak sureti ile saçtan ayrılmamakla birlikte 7-10 gün sonrasında canlı parazitlere dönüşmektedirler.

Bit ne kadar sürede oluşur?

Ortalama bir dişi bit günde 6-7 yumurta üretir ve bir yumurta 9 güne kadar çatlar.

Saça bit düşünce ne yapılır?

Aynı oranda olmak şartıyla beyaz sirke ve suıyu bir kaba koyup karıştırın. Oluşan karışımı tüm saça ve saç derilerine sürüp 1-2 saat bekletin. Daha sonra ince aralıklı bit tarağı ile saçlarınızı tarayıp ölü bitleri saçınızdan uzaklaştırın. Son olarak saçınızı şampuanlayıp yıkayın ve durulayın.

Bit için hangi sirke kullanılır?

Beyaz sirke ile bit şu şekilde temizlenir: Aynı oranda olmak şartıyla beyaz sirke ve suıyu bir kaba koyup karıştırın. Oluşan karışımı tüm saça ve saç derilerine sürüp 1-2 saat bekletin. Daha sonra ince aralıklı bit tarağı ile saçlarınızı tarayıp ölü bitleri saçınızdan uzaklaştırın.