PMYO da ne olunur?

İçindekiler:

  1. PMYO da ne olunur?
  2. PMYO mezunu PÖH olabilir mi?
  3. PMYO mezunu hangi Rutbe?
  4. Polislik için TYT kaç puan?
  5. PMYO de hangi dersler var?
  6. PMYO hangi dersler görülür?

PMYO da ne olunur?

PMYO: Emniyet Teşkilatının polis memuru ihtiyacını karşılamak üzere ön lisans düzeyinde eğitim-öğretim ve uygulama yapan Polis Akademisi Başkanlığına bağlı parasız yatılı ve resmi üniformalı yükseköğretim kurumlarıdır.

PMYO mezunu PÖH olabilir mi?

PMYO'dan Sonra PÖH Nasıl Olunur? Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan polis adaylarının akıllarında "Ön lisans PÖH nasıl olunur?" sorusu olabilir. ... Sınavlardan 60 ve üzeri puan alanlar PÖH öğrenci adayı olmaya hak kazanırlar ve PÖH eğitimine katılırlar. Eğitimini başarıyla bitirenler PÖH olmaya hak kazanırlar.

PMYO mezunu hangi Rutbe?

Polis memurları PMYO ve POMEM'den mezun olurlar. Daha sonra, belli dönemlerde açılan sınavlarda başarı gösterenler üst rütbelere (Komiser yardımcısı ve Başpolis) terfi olabilirler. İlgili yönetmelik gereği yapılan sınavda başarılı olduktan sonra eğitim sonrası Komiser Yardımcısı rütbesine nisbedilirler.

Polislik için TYT kaç puan?

YKS'nin ilk testi olan TYT'den 150 puan barajını geçen adaylar, Polis Meslek Yüksek Okulu'nu tercihlerine ekleyebiliyor. İşte PMYO ile ilgili tüm bilinmesi gerekenler…

PMYO de hangi dersler var?

Ders İçerikleri
  • Adli Mevzuat ve Suç Soruşturmaları Bilgisi. ...
  • Polis Müdahale Yöntem ve Teknikleri Eğiticiliği. ...
  • Silah ve Taktik Atış ...
  • Temel Polislik I. ...
  • Temel Polislik II. ...
  • Uygulamalı Polislik I. ...
  • Uygulamalı Polislik II.

PMYO hangi dersler görülür?

PMYO dersleri Temel Polislik, Uygulamalı Polislik, Silah ve Taktik Atış, Polis Müdahale Yöntem Ve Teknikleri, Adli Mevzuat ve Suç soruşturmaları bilgisi şeklinde sıralanabilir. Bu derslerden Temel Polislik ve Uygulamalı Polislik I ve II şeklinde iki dönem de alınır.