Çaba eş anlamlısı nedir Eodev?

İçindekiler:

  1. Çaba eş anlamlısı nedir Eodev?
  2. Laf kelimesinin eş anlamlısı nedir Eodev?
  3. Derslik kelimesinin eş anlamı nedir?
  4. Söz kelimesinin eş sesli anlamı nedir?
  5. Kelime ve sözcük eş anlamlı mıdır?
  6. Yabancı ne anlama gelir?
  7. Kelimenin eş anlamlısı var mı?
  8. Almak kelimesinin eş anlamı nedir?

Çaba eş anlamlısı nedir Eodev?

Doğrulanmış Cevap Çabanın eş anlamlısı gayrettir. Not:Eş anlamlı sözcükler,birbirleri ile kullanılınırsa anlam bütünlüğü bozulmaz. Bu işi yapmak için çok çaba harcadı. Bu işi yapmak için çok gayret etti.

Laf kelimesinin eş anlamlısı nedir Eodev?

Cevap: Laf kelimesinin eş anlamlısı nedir 4 adet karşılığı bulunmaktadır. Laf ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Laf sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler kelam, lakırdı, lakırtı ve söz sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Derslik kelimesinin eş anlamı nedir?

Derslik sözcüğünün 2 adet eş anlamlısı nedir karşılığı bulunmaktadır. Derslik ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Derslik sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler dershane ve sınıf sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Söz kelimesinin eş sesli anlamı nedir?

Söz: Bir konu hakkında bilgileri yazılı olarak açıklamaya yarayan diğer anlamıyla özdeyiştir. Söz'ün eş seslisi : Kelimeler olarak söz. -Bana söylediği sözlerden hiç bir şey anlamadım.

Kelime ve sözcük eş anlamlı mıdır?

Sözcük kelimesinin eş anlamlısı '' kelime '' sözcüğüdür. ... Cümle içerisinde birbirlerinin yerine konulduğunda bu iki sözcük, cümle anlatımını bozmaz. Sözcük ve kelime aynı anlama geldikleri için, cümlede bir anlatım bozukluğu yaratmazlar.

Yabancı ne anlama gelir?

yabancı sf. 1. Başka bir milletten olan, başka devlet uyruğunda olan (kimse), bigâne, ecnebi: “Bu toprak bizimdir, içinde yabancının işi yok.” -R. E. Ünaydın.

Kelimenin eş anlamlısı var mı?

Kelime, kelimesinin bir tane eş anlamlısı vardır. Kelime kelimesinin eş anlamlısı sözcüktür ve kimi zaman kelime yerine sözcük kelimesi tercih edilmektedir.

Almak kelimesinin eş anlamı nedir?

almak kelimesinin eş anlamlı sözcükleri : temizlemek , çekmek , koparmak , yolmak , eksiltmek , kısaltmak , kaplamak , sarmak , bürümek , elde etmek , kazanmak , başlamak , kullanmak , yutmak , yok etmek , gidermek , çalmak , soldurmak , koymak , örtmek , iletilmek , kabul etmek , fethetmek , kaldırmak , içine çekmek.