Bebeklerde tırnak batması için hangi doktora gidilir?

İçindekiler:

  1. Bebeklerde tırnak batması için hangi doktora gidilir?
  2. Çocuklarda tırnak batması nasıl iyileşir?
  3. Tırnak batığı için ne yapmalı?
  4. Tırnak batması için hangi bölümden randevu alınır?
  5. Bebeklerde elde tırnak batması nasıl geçer?

Bebeklerde tırnak batması için hangi doktora gidilir?

Batık tırnak için öncelikle dermatoloji uzmanına başvurmak gerekir.

Çocuklarda tırnak batması nasıl iyileşir?

Tırnak batmaları üç evrede değerlendirilebilir: Konservatif tedavi (Konservatif tedavi; sıcak pansuman, geniş ayakkabı giyilmesi, batan tırnakla et arasına gazlı bez veya özel plastik materyal konması, doğru tırnak kesiminin öğretilmesi antibiyotik tedavisi gibi öğelerden oluşmaktadır) sonuçları tatmin edicidir.

Tırnak batığı için ne yapmalı?

Tırnak batımı olan ayağı ılık bir suya koyup 15 dakika bekletiriz. İşlemim kolay yapılabilmesi için 15 dakikada o tırnağın ya da derinin yumuşaması gerekmektedir. 15 dakika ayağın suda kaldıktan sonra çıkartarak kurulanır. Tırnak batımının olduğu yeri tırnak makasıyla temizleme işlemi yapılır.

Tırnak batması için hangi bölümden randevu alınır?

Nasıl Tedavi Edilir? Tırnak batması da dahil olmak üzere tırnak hastalıkları için hangi bölüme gidilir sorusunun cevabı genellkle hastanelerin ortopedi servisidir.

Bebeklerde elde tırnak batması nasıl geçer?

Bebeğinizde tırnak batması varsa onu bir Cildiye doktoruna götürün. Doktorunuza danışıp bebeğinizin tırnak batması olan elini veya ayağını her gün iki veya üç kez ılık sabunlu suda yaklaşık on dakika boyunca bekletin. Su ile durulayıp havluyla kurulayın. Ardından doktorunuzun verdiği antibiyotik merhemi kullanın.