Ucuz güneş gözlüğü göze zarar verir mi?

İçindekiler:

  1. Ucuz güneş gözlüğü göze zarar verir mi?
  2. Hepsiburada güneş gözlükleri orjinal mi?
  3. %100 UV korumalı ne demek?
  4. Sahte güneş gözlüğü göz bozar mı?
  5. Güneş gözlüğünün orjinal olduğunu nasıl anlarız?
  6. Güneş gözlüğü UV kaç olmalı?
  7. Güneş gözlüğü göze zarar verir mi?
  8. Güneş gözlüğü göz ağrıtır mı?

Ucuz güneş gözlüğü göze zarar verir mi?

Markasız ve ucuz aldığımız güneş gözlükleri, gözümüze giren ultraviyole ışınlarını engelleyemediği gibi göze giren ultraviyole miktarını da arttırır, dolayısıyla göz önüne et yürümesi, katarakt, sarı nokta hastalığı gibi gözün görmesini kaybedecek hastalıklara sebebiyet vermektedir.

Hepsiburada güneş gözlükleri orjinal mi?

Hepsiburada RayBan Marka Güneş Gözlükleri Gerçek Değil Hepsiburada adresindeki 250-350 TL bandında satılan bütün Rayban marka güneş gözlükleri orijinaline yakın sahte ürünlerdir.

%100 UV korumalı ne demek?

Güneş gözlüğü satın alırken aranacak en önemli şey, UV ışınlarını %100 engellediğini gösteren bir etiketi bulunmasıdır. UV koruyuculuğu ilk dikkat etmemiz gereken kuraldır. Daha büyük daha iyidir. Almayı düşündüğümüz güneş gözlüğü, göz bölgemizde ne kadar fazla alanı kaplıyorsa o kadar iyi korur.

Sahte güneş gözlüğü göz bozar mı?

Ancak sahte gözlüğün göze vereceği zarar 3 günde ortaya çıkmaz. Zaman içerisinde birikerek gözün arka kısmında oluşacak hasarlara neden olur. Bu konuda bilinçli olmak ve doğru gözlük kullanmak önemlidir. Kalitesiz cam, gözünüzün retina kısmına zarar verir.

Güneş gözlüğünün orjinal olduğunu nasıl anlarız?

Kaliteli ve orijinal bir gözlüğün yüze tam oturması gerekir ve kullanılan materyallerin iyi olması da çok önemlidir. Orijinal bir güneş gözlüğünün camlarının içerisinde mutlaka markanın bir simgesi yer alır. Logo ufak bile olsa güneş gözlüğünü ışığa tutup bakarak, logoyu rahatlıkla görebilirsiniz.

Güneş gözlüğü UV kaç olmalı?

Güneş gözlüklerinin mutlaka UV ya da morötesi ışınları kestiğine dair bir sertifikası olmalıdır. Güneş gözlüklerinin ışığı bloke etme gücü UV200, UV400 ve UV600 gibi ibarelerle belirtilmektedir. Özellikle deniz kenarında ve kayak yaparken minimum UV400 korumalı güneş gözlüklerinin kullanılması gerekir" dedi.

Güneş gözlüğü göze zarar verir mi?

Belli bir üretim teknolojisi ve markası olmayan gözlükler kısa ya da uzun dönemde göze zarar verir. Bu bir anda olan bir sonuç değil. Yanlış güneş gözlüğü kullanımı zamanla gözünüze hasar verir. Hasarın o güneş gözlüğünden kaynaklandığını fark edemeyebilirsiniz.

Güneş gözlüğü göz ağrıtır mı?

Herhangi bir elektrik kaynağı, solaryum yatakları, karlı araziler veya güneş tutulmasının yaşandığı yerlerde direkt olarak ışığa bakmak, gözde ciddi ağrılı kornea hasarlarının (fotokeratit) yaşanmasına neden olabilir.