Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin Kimdir?

İçindekiler:

  1. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin Kimdir?
  2. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının ismi nedir?
  3. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı kimdir 2020?
  4. Cumhuriyet Başsavcısı kim 2020?
  5. 2021 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı kimdir?
  6. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı kaç yıl için seçilir?
  7. Başsavcı görevi nedir?
  8. Yargıtay mahkemesi başkanı kimdir 2020?
  9. Şu anki Yargıtay Başkanı kim?
  10. Şimdiki Yargıtay başkanı kim?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin Kimdir?

Bekir Şahin (d. ; Mecitözü), Türk hukukçu ve mevcut Yargıtay cumhuriyet başsavcısı. ... Ceza Dairesi başkanlığına seçilmiş, 4 Haziran 2020 tarihinde Yargıtay Büyük Genel Kurulunca gösterilen adaylar arasından cumhurbaşkanınca Yargıtay cumhuriyet başsavcılığına seçilmiş olup halen bu görevi sürdürmektedir.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının ismi nedir?

YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCISI. BEKİR ŞAHİN 01.03.1960 tarihinde Çorum/Mecitözü'nde doğmuştur. Çorum İmam Hatip Lisesini bitirmiş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1986 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Ankara/Etimesgut'da kısa dönem olarak yapmıştır.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı kimdir 2020?

16.12.2013 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Bekir Şahin, Yargıtay Büyük Genel Kurulunca 30.05.2019 tarihinde Yargıtay Ondördüncü Ceza Dairesi Başkanlığına seçilmiş, 04.06.2020 tarihinde Yargıtay Büyük Genel Kurulunca gösterilen adaylar arasından Cumhurbaşkanınca Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına seçilmiş olup ...

Cumhuriyet Başsavcısı kim 2020?

15.12.2014 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Rıdvan Gündoğdu, Yargıtay Yirminci Ceza Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürmekte iken, Yargıtay Büyük Genel Kurulunca gösterilen adaylar arasından, Cumhurbaşkanınca 04 Nisan 2020 tarihinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine atanmıştır.

2021 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı kimdir?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Bekir Şahin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başkanı Sayın Robert Spano'nun resmi davetine icabetle 10 Eylül 2021 tarihinde Strazburg'da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından düzenlenen “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Yargı Semineri ve Mahkeme Açılış Töreni”ne Yargıtay ...

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı kaç yıl için seçilir?

Madde 12 – Yönetim Kurulu; Yargıtay Birinci Başkanı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Genel Sekreter ile Başkanlar Kurulu tarafından iki yıl için seçilen bir asıl ve bir yedek daire başkanı, üç asıl ve iki yedek Yargıtay üyesinden oluşur.

Başsavcı görevi nedir?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının ilgili kanunlar gereği üst düzey kamu görevlileri hakkında soruşturma yapma, iddianame düzenleme, kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verme, açılan davalarda iddia makamını temsil etme ve kanun yoluna başvurma görevi bulunmaktadır.

Yargıtay mahkemesi başkanı kimdir 2020?

Yargıtay Birinci Başkanı Sayın İsmail Rüştü Cirit'in 23 Mart 2020 tarihinde yasal yaş sınırı nedeniyle emekliye ayrılması üzerine; Anayasanın 154. ve 2797 sayılı Yargıtay Kanununun 30. ve 31. maddeleri gereğince Yargıtay Büyük Genel Kurulunca 24 Mart 2020 tarihinde yapılan seçim sonucunda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ...

Şu anki Yargıtay Başkanı kim?

Mehmet Akarca (d. ; Şirvan, Siirt) Türk hukukçu. Mevcut Yargıtay Başkanı. Karşıyaka Havva Özişbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. İzmir hakim adayı olarak mesleğe başlamıştır.

Şimdiki Yargıtay başkanı kim?

Mehmet Akarca (d. ; Şirvan, Siirt) Türk hukukçu. Mevcut Yargıtay Başkanı. Karşıyaka Havva Özişbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. İzmir hakim adayı olarak mesleğe başlamıştır.