Tuşu ne demek?

İçindekiler:

  1. Tuşu ne demek?
  2. Dokunmak kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  3. Tören sözcüğünün eş ANLAMlısı var mıdır?
  4. Tören eş anlamlısı nedir Eodev?
  5. Anlam kelimesinin eş anlamı nedir?
  6. Anlam eş anlamlısı nedir Eodev?

Tuşu ne demek?

1. Yazı ve hesap makinelerinde üzerinde harf, işâret ve rakam bulanan, parmakla dokunulduğunda o harf veya işâretin yazılmasını sağlayan düğmelerden her biri.

Dokunmak kelimesinin eş anlamlısı nedir?

dokunmak kelimesinin eş anlamlı sözcükleri : sataşmak, tedirgin etmek, batmak, koymak, etkilemek, duygulandırmak, karıştırmak, temas etmek, değmek, sertlik, soğukluk, değinmek, ilgili olmak, ilişkin, el sürmek, sağlığını bozmak.

Tören sözcüğünün eş ANLAMlısı var mıdır?

Tören kelimesinin eş anlamlısı 'merasim' ve 'seremoni' en sık kullanılan örneklerdir. Aynı zamanda kendi anlamından biraz kaymak suretiyle 'evlenme' ya da 'uğurlama' ve 'kutlama' gibi yakın anlamları üzerinden de kullanılabilmektedir.

Tören eş anlamlısı nedir Eodev?

Tören kelimesinin birden çok anlamı vardır. En bilineni ise MERASİM kelimesidir. Diğer eş anlamlı kelimeleri ise, anma, seremoni, kutlama gibi kelimelerdir. Eş anlamlı kelime demek; yazılışları farklı fakat anlamları aynı olan kelimelere denir.

Anlam kelimesinin eş anlamı nedir?

Dilbilimcilere göre, anlam kelimesi , 'bir ses topluluğu olması dışında, belli bir anlam yüklenmiş kelimeler topluluğu' demektir. TDK' ya göre, anlam kelimesinin eş anlamlıları şu şekilde sıralanmıştır; mana, meal, mazmun.

Anlam eş anlamlısı nedir Eodev?

Cevap: Eş anlamlı sözcükler; yazılışları farklı anlamları aynı olan sözcüklerdir. ... Anlam sözcüğünün eş anlamlısı da manadır.