Hamileyim dişim kırıldı ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Hamileyim dişim kırıldı ne yapmalıyım?
  2. Hamileyken dişe anestezi yapılır mı?
  3. Hamilelikte kanal tedavi yapilir mi?
  4. Hangi diş dolgusu iyi?
  5. Hamileyim dişim ağrıyor ne yapmam lazım?
  6. Hamilelikte lokal anestezi yapılır mı?
  7. Diş dolgu iyi yapılmazsa ne olur?
  8. Kanal tedavi sürecinde hangi komplikasyonlar görülür?
  9. Hangi diş dolgu daha kalıcı?
  10. Kaç çeşit diş dolgusu var?
  11. Hamile kadın ameliyat olabilir mi?
  12. 9 aylık hamilelikte diş çekilir mi?
  13. Hangi çürüklere dolgu yapılır?
  14. Diş dolgusu üzerine tekrar dolgu yapılır mı?
  15. Kanal tedavisinde neler görülür?

Hamileyim dişim kırıldı ne yapmalıyım?

Sağlıklı geçen bir hamilelikte belli kısıtlamalar dışında her türlü diş tedavisi yapılabilir. Bunlardan bir tanesi de hamile iken diş kırılmalarıdır. Riskli bir gebelik söz konusu değilse dolgu , kaplama ve benzeri yöntemlerle kırık dişler kolaylıkla tedavi edilir.

Hamileyken dişe anestezi yapılır mı?

Diş çekimi yada herhangi bir müdahale için gebelik sırasında lokal anesteziklerin kullanılmasında üretici firmanın önerileri doğrultusunda hareket edilmelidir. Herhangi bir uyarı yoksa kullanmada bir sakınca yoktur.

Hamilelikte kanal tedavi yapilir mi?

Gelişen teknoloji sayesinde döner aletler ve 'apex locator (kök ucu bulucu)' ile gebelerde kanal tedavisi yapılabilir. Yalnızca kanal tedavisi yapılırken gebeye röntgen çekilmez. Gebelikte diş çekimi dahil, her türlü diş tedavisi yapılabilir fakat gebenin durumu acil değilse tedavi doğum sonrasına ertelenir.

Hangi diş dolgusu iyi?

Porselen Dolgu Büyük madde kayıplı dişler için en iyi çözümdür; çünkü porselen güçlüdür, güzel görünür, uzun süre dayanır ve diş lekelenmesine karşı oldukça dirençlidir. Ne var ki, en büyük dezavantajı maliyetidir ve klasik yöntemle en az 2 seans gerektirmesidir.

Hamileyim dişim ağrıyor ne yapmam lazım?

Hamilelikte Diş Ağrısı Nasıl Geçer? Gebelikte Diş Ağrısına İyi Gelecek 10 Doğal Yöntem
  1. Söylemeye gerek yok ama doktor görüşü almak önemli. ...
  2. Basit ama etkili; diş fırçalamak. ...
  3. 3. Gargara yapmayı ihmal etmeyin. ...
  4. Bitkisel tedavide en iyisi karanfil. ...
  5. Bir başka şifalı bitkiyse nane. ...
  6. Sağlıklı gece uykusu için yüksek yastık kullanın.
Daha fazla öğe...

Hamilelikte lokal anestezi yapılır mı?

Hamilelik esnasında birçok ilacın kullanılmaması ya da kontrollü kullanılması önerilmesine karşın, diş tedavilerinde kullanılan lokal anesteziklerin herhangi bir yan etkisi rapor edilmemiştir.

Diş dolgu iyi yapılmazsa ne olur?

Hem amalgam hem kompozit dolgular kırılabilir. Eğer dolgu diş yüzeyinden yüksekse ve ısırma baskısının çoğunu alıyorsa çatlaklar oluşur. Çatlaklar aynı zamanda çiğneme ve ısırma olaylarından dolayı da olur. Dolgunun çevresinde küçük çatlaklar oluşabilir.

Kanal tedavi sürecinde hangi komplikasyonlar görülür?

Uzun dönemde kanal tedavisi yapılan dişlerde oluşabilecek en önemli komplikasyon dişlerde oluşabilecek kırıklardır. Özellikle tedavi sonrasında dolgu malzemeleri ve kaplamalar ile yeterince iyi restore edilemeyen dişlerin dikey olarak kırılması söz konusu olabilmektedir.

Hangi diş dolgu daha kalıcı?

Bunun nedeni, klasik dolgu yöntemleri ağız içinde sınırlı şekillendirmeleri yapma imkanı sunmakta iken, inley ve onlay dolgularda ise olması gereken şekil üzerinde çalışılıp uğraşılarak laboratuvar şartlarında hazırlanmasıdır. İnlay ve onlay dolgular, klasik dolgulara göre çok daha uzun ömürlüdür.

Kaç çeşit diş dolgusu var?

Günümüzde kullanılan dolgu çeşitleri; Amalgam Dolgular, Kompozit Dolgular ve Porselen (inley – onley) Dolgular'dır. Herkes ve her diş için aynı dolgu uygun olmayabilir.

Hamile kadın ameliyat olabilir mi?

Gebelerde ameliyat yapılabilir mi? Evet, uygun koşullar ve ortam sağlanarak, bu konuda deneyimli bir ekip tarafından yapılabilir. Burada tüm hamile kadınların ortak korkusu erken doğum ve düşük yapmaktır.

9 aylık hamilelikte diş çekilir mi?

3-6 aylık dönem; hamilelik sonuna kadar ertelenmesi uygun olmayan diş çekimleri, dolgular, kanal tedavileri yapılabilir. Müdahalelerin yapılması için en uygun dönemdir. 6-9 aylık dönem; bu dönemde bebek anne karnında oldukça büyümüştür ve doğum yaklaşmaktadır.

Hangi çürüklere dolgu yapılır?

Uzmanlara göre hemen hemen her çürüğe dolgu yapılmaktadır. Dişteki mevcut çürüğün büyüklüğüne göre diş dolgusunu yapılmaktadır. Eğer dişteki çürük diş köklerine kadar inmişse öncelik olarak kanal tedavisi uygulanır daha sonra dolgu tedavisi yapılır.

Diş dolgusu üzerine tekrar dolgu yapılır mı?

Diş dolgusu bir diğer adıyla “diş restorasyonu” olarak da bilinen işlemde çürümekte olan diş yapısının yerini – diş içerisinde oluşan boşluğa eklenen bir malzemenin – alması amaçlanmaktadır. Diş dolguları uzun yıllar durabilir, ancak sonunda tüm dolguların değiştirilmesi gerekir.

Kanal tedavisinde neler görülür?

Kanal tedavisi enfekte olmuş veya çürümüş dişleri onararak kurtarmak için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Kanal tedavisi sırasında dişin sert dokusunun içindeki kök kanalı adı verilen doğal boşlukta bulunan yumuşak doku olan pulpa ile diş siniri çıkarılır, dişin içi temizlenir ardından açılan boşluk doldurulur.