ln0 değeri nedir?

İçindekiler:

  1. ln0 değeri nedir?
  2. 0 sonsuz neden belirsiz?
  3. 0 üzeri 0 belirsiz mi tanımsız mı?
  4. 0 neden 1 dir?
  5. 0 0 kaç eder?
  6. Rasyonel sayılarda pay 0 olur mu?

ln0 değeri nedir?

ln0 nedir? Herhangi bir sayının hangi kuvveti 0 olur? Biliyoruz ki böyle bir sayı yok o yüzden bu tanımsızdır yani sonsuzdur. ln0=tanımsız.

0 sonsuz neden belirsiz?

∞ ları farklı düşünürsek duruma göre negatif veya pozitif olur. Yani belirsizdir. Bu ifadede 0 sayısını baz alırsak yutan eleman olduğundan ifade 0 olur. ∞ sayısını baz alırsak ∞'un bir sayıyla çarpımı yine sonsuzdur. Dolayısıyla belirsizdir.

0 üzeri 0 belirsiz mi tanımsız mı?

0 üssü (0, 0⁰) yani sıfır sayısının sıfırıncı kuvveti sorusunun cevabı BELİRSİZ olacaktır. Tanımsız değil.

0 neden 1 dir?

işaret fonksiyonu gibi özel durumlarda da 0! "tanım" gereği 1 değerini verebiliriz. taban değeri sıfırdan büyük olan sayıların kuvvetleri sıfıra yaklaştığında, sayının değeri 1 e yaklaşır. örneğin hesap makinesinde bir pozitif sayının sürkeli karekökününü alırsanız sayının kuvveti sıfıra sayı ise 1 e yaklaşır.

0 0 kaç eder?

Bir sayının sıfıra bölümü tanımsızdır. Zaten normalde bir sayının 0'a bölünmesi belirsizliktir. 0/0 da limitte ayrıca incelenen bir belirsizlik durumu. Zaten normalde bir sayının 0'a bölünmesi belirsizliktir.

Rasyonel sayılarda pay 0 olur mu?

Cevap : Tüm tam sayılar aslında birer tam sayılardır. Payda 1 olursa rasyonel sayı tam sayı olur.Pay " 0 " ise sonuç " 0 " olur.