Tarım parası nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Tarım parası nasıl alınır?
  2. Destekleme parası nasıl alınır?
  3. Çiftçilere hibe var mı?
  4. Destekleme dönüm başı ne kadar?
  5. Çiftçiye hibe desteği ne kadar?
  6. Çiftçiye hibe desteği nedir?

Tarım parası nasıl alınır?

Tarımsal Destek Nasıl Alınır? Tarımsal destekleme başvurusunda bulunmak için öncelikle Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kay olmak gerekiyor. Daha sonra tarımsal destek isteğinizle ilgili bir dilekçe yazmalı ve dilekçeyi Tarım İl / İlçe Müdürlükleri'ne teslim etmeniz gerekiyor.

Destekleme parası nasıl alınır?

ÇKS belgesi bulunan çiftçi vatandaşların destek alabilmeleri için; tarla tapuları ile beraber Tarım Müdürlüklerine başvuru yapmak durumundadır. Tarım müdürlüklerine yapılan başvurunun ardından, Müdürlük tarafından uzman ekip tarla bölgesine gelerek; gerekli incelemeler neticesinde tarlanın uygunluğu ölçülecektir.

Çiftçilere hibe var mı?

Kırsal kalkınma projesinden yararlanmak isteyen genç çiftçilerimiz, desteklemeler için projelerde yer alan ve ilan edilen tarihteki evraklar ile başvuru yaptıkları takdirde 30 bin TL hibe almaya hak kazanacaklardır. Konu ile ilgili tüm detaylar Resmi Gazetede yayınlanacaktır.

Destekleme dönüm başı ne kadar?

Devlet Tarla Parası Dönüm Başı Ne Kadar?
Tarımsal Üretim MaddesiDekar Başına Mazot Desteği TutarıDekar Başına Alınabilecek Toplam Destek Tutarı
Soya ve yağlık ayçiçeği26 TL30 TL
Dane Mısır25 TL29 TL
Yulaf, arpa, buğday ve çavdar19 TL27 TL
Nohut, mercimek, kuru fasulye gibi bakliyat ürünleri22 TL26 TL
6 satır daha

Çiftçiye hibe desteği ne kadar?

Kırsal kalkınma Destekleri Kapsamında, “Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine ilişkin Karar' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı imzasıyla yayımlanan kararla lise ve üniversitede tarım ve hayvancılık okuyanlara 100 bin liraya kadar hibe verilecek.

Çiftçiye hibe desteği nedir?

Genç çiftçi hibe desteği, kırsalda yaşayan ve çiftçilik yapmak isteyen gençlere verilen geri ödemesiz destektir. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan incelemeler sonrası uygun görülen genç girişimcilere genç çiftçi hibe desteği verilir.