Nazik kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?

İçindekiler:

  1. Nazik kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?
  2. Nazik kelimesinin eş anlamlısı nedir Eodev?
  3. Nazik kelimesinin eş anlamı nedir?
  4. Nazik kibar eş anlamlı mı?
  5. Nihayetin eş anlamlısı ne?
  6. Lider eş anlamlısı nedir Eodev?
  7. Yurt eş anlamlısı nedir Eodev?
  8. Yıl eş anlamlısı nedir Eodev?
  9. Yıl kelimesinin eş anlamı nedir?
  10. Siyah Kara eş anlamlı mı?
  11. Mükafatın eş anlamlısı ödül müdür?
  12. Ödülün ödülün eş anlamlısı nedir?

Nazik kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?

Uyumak ifadesinin zıttı uyumamak değildir çünkü uyumamak ifadesi uyumak ifadesinin olumsuzudur. Şimdi anlam ve zıt anlam kavramlarını öğrendikten sonra sorumuza dönelim: Nazik ifadesinin eş anlamlısı nedir? - Nazik ifadesinin eş anlamlısı kibar ifadesi olacaktır.

Nazik kelimesinin eş anlamlısı nedir Eodev?

Doğrulanmış Cevap Yazılışları farklı fakat anlamları aynı veya aynıya yakın sözcüklere biz eş anlamlı sözcükler diyoruz. ↬Nazik kelimesinin eş anlamlısı ''kibar'' dır.

Nazik kelimesinin eş anlamı nedir?

Nazik sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler kritik ve narin sözcükleridir.

Nazik kibar eş anlamlı mı?

Farsça kökenli bir sözcük olan nazik kelimesi, kibar, hassas, çabuk alınan ya da incinen demektir. Bu kelime, ince ruhlu ve duygusal insanları tanımlamak için mecazi anlamda da kullanılır Nazik ile eş anlamlı olan diğer kelimeler, Centilmen, Çıtkırıldım ve Narin'dir.

Nihayetin eş anlamlısı ne?

Nihayet sözcüğünün eş anlamlı kelimesi son sözcüğüdür. Bu iki kelime birbiri yerine kullanılabilir.

Lider eş anlamlısı nedir Eodev?

anlam: Yazılışları ve okunuşları farklı, anlamları aynı olan kelimelere denir. Sorumuza geçelim. 'lider' kelimesinin eş anlamlısı 'önder'dir.

Yurt eş anlamlısı nedir Eodev?

Doğrulanmış Cevap Yurt kelimesinin eş anlamlısı VATAN kelimesidir. Anlamı ise şu şekildedir; Bir halkın üzerinde bağımsız olarak yaşamını sürdürdüğü, kültür ve çağdaşlığını meydana getiren toprak parçasına vatan denir.

Yıl eş anlamlısı nedir Eodev?

Doğrulanmış Cevap >Yıl demek 365 günün tamamı demektir . Aynı zamanda eş anlamlısı yani anlamdaşı ise 'sene'dir. Cümle içinde kullanalım her ikisini de : Yıl 1998 bir mutluluk sarmıştı beni.

Yıl kelimesinin eş anlamı nedir?

Yıl kelimesini zıt anlamlısı bulunmamaktadır. Yıl kelimesinin eş anlamlısı, 'sene' kelimesidir. Bu iki kelime, birbiri yerine rahatlıkla kullanılabilir.

Siyah Kara eş anlamlı mı?

Kara kelimesinin eş anlamlısı SİYAH veya ESMER kelimeleridir.

Mükafatın eş anlamlısı ödül müdür?

TDK'ya göre ödül kelimesinin eş anlamlısı mükafattır. Bir başarı karşılığında verilen armağan anlamına gelen ödül kelimesi yerine mükafat kelimesinin kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur. Yazılışları farklı olsa da anlamları aynıdır ve verilen armağanı belirtmektedir.

Ödülün ödülün eş anlamlısı nedir?

Ödül kelimesi Türkçede yaygın olarak kullanılan sözcükler arasında yer almaktadır. Birçok farklı kelime de olduğu gibi aynı şekilde ödül kelimesinin de eş anlamlısı bulunmaktadır. Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında ödül kelimesinin eş anlamlısı olarak 'mükafat' karşımıza çıkıyor.