Dudak içi yara nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Dudak içi yara nasıl geçer?
  2. Kemoterapide ağız yarasi kac gunde gecer?
  3. Kemoterapi sonrası oluşan ağız yarasına ne iyi gelir?
  4. Kemoterapi sonrası ağızda oluşan yaralar nasıl geçer?

Dudak içi yara nasıl geçer?

Tuzlu su ile gargara ağız yaralarının tedavisinde fayda sağlayabilir. Tuz aynı zamanda aft ağrısını da hafifletir. Yarım bardak ılık suda bir çay kaşığı normal ev tuzu eritilir ve bu suyla günde birkaç kere hatta birkaç saatte bir bu suyla, yutmadan 15-30 saniye gargara yapılabilir.

Kemoterapide ağız yarasi kac gunde gecer?

Tedaviden sonra 2 hafta sonra ağız yaraları oluşabilir Bununla birlikte hekimin tavsiye edeceği ağrı giderici ve destekleyici ilaçlar veya uygulamalar alınabilir. Ayrıca, sıcak, baharatlı veya asitli gıdalardan uzak durulmalı ve yutulması kolay, yumuşak ve sulu yiyecekler tercih edilmeli.

Kemoterapi sonrası oluşan ağız yarasına ne iyi gelir?

Kemoterapi veya radyoterapj sırasında ise ağız boşluğunda mantar ya da uçuklar gibi ortaya çıkabilecek herhangi bir problem, yara örtücü jeller, pomatlar, rahatlatıcı gargaralar ve ağrı kesiciler yardımıyla kontrol altına alabiliyor.

Kemoterapi sonrası ağızda oluşan yaralar nasıl geçer?

Kemoterapi sırasında ağız sağlığınıza çok dikkat edin: Dişlerinizi yumuşak kıllı bir diş fırçasıyla günde iki kez fırçalayın. Diş ipi veya arayüz fırçası ile dişlerinizin arasını nazikçe temizleyin. Antiseptik bir ağız gargarası ile ağzınızı durulayın.