Etki etmek ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Etki etmek ne demek TDK?
  2. TDK etki ne demek?
  3. Etkinin Türkçe anlamı nedir?
  4. Etki gücü ne demek?
  5. Ektin beni anlamı nedir?
  6. Üretken olmak ne demektir?
  7. Gravimetrik etki gücü ne demek?
  8. Karizma gücü ne demek?
  9. Rica ederim ne demek?
  10. Bir insanı ekmek ne demek?
  11. Üretken ne demek TDK?

Etki etmek ne demek TDK?

Tesir etmek etkilemek ve etkisi altına almak anlamında kullanılmaktadır. Aynı zamanda bilimsel bir açıdan yapılan bir tedavi yönteminin etkisini göstermesinde de tesir etmek ifadesi kullanılır. Halk arasında bu ifadenin kullanımına da rastlanır.

TDK etki ne demek?

Etki aynı zamanda pek çok değişik kelime üzerinden de tabir edilse dahi, tesir sözcüğü Türk Dil Kurumu'na uygundur. ... Etki 'bir nedenin sonucu meydana gelen olay' şeklinde tabir edilmektedir.

Etkinin Türkçe anlamı nedir?

1. Hareketli, işleyen, çalışan, etkili, faal, aktif, dinamik. 2. fel. Fiilde bulunan, etkinlik gösteren, edilgin karşıtı.

Etki gücü ne demek?

effect size - etki gücü / etki büyüklüğü | Psikoloji Sözlüğü YORDAYICI ve YORDANAN değişkenler arasındaki ilişkinin gücünü ifade eder; yordanan değişkendeki varyansın ne kadarının bağımsız değişkenle açıklandığını gösterir.

Ektin beni anlamı nedir?

Arsız, yüzsüz, görgüsüz.

Üretken olmak ne demektir?

Üretken olma; İnsanın bir fikri, bir hayali yâda bir düşünceyi geliştirip proje aşama sürecinden geçirip onu somut bir ürün haline getirmesidir.

Gravimetrik etki gücü ne demek?

Kimyasal analizi yapılacak maddeyi doğrudan veya güç çözünen bir bileşiği şeklinde tartma esasına dayanan bir nicel (kantitatif) analiz yöntemi. Analit miktarının kütle ölçümüne dayanılarak tayin edildiği metodların ortak adıdır.

Karizma gücü ne demek?

Karizmatik Güç: Lider sahip olduğu kişilik özellikleri ile izleyenlerini etkileme gücünü ifade eder. Lidere duyulan hayranlığın derecesi veya astların liderle kendilerini özdeşleştirme dereceleri arttıkça liderin karizmatik gücü daha etkili olur.

Rica ederim ne demek?

Rica etmek, TDK'ya göre teşekkür etmenin karşılığıdır. Teşekkür edildiğinde genellikle bu cevap verilir. Hem kibarlığı hem de samimiyeti temsil eden bir kelime türüdür. Özellikle naiflik konuları için oldukça önemli bir cevaptır.

Bir insanı ekmek ne demek?

Birini ekmek anlamı nedir? Birini uydurma bir sebeple bırakıp gitmek, savuşmak, atlatmak.

Üretken ne demek TDK?

sf. Üretme gücü olan, çok üreten.