AYT ve TYT arasındaki fark nedir?

İçindekiler:

  1. AYT ve TYT arasındaki fark nedir?
  2. AYT ne oluyor?
  3. TYT AYT ne kadar etkiliyor?
  4. AYT dersleri neler?
  5. AYT Sozel hangi dersler var?

AYT ve TYT arasındaki fark nedir?

TYT (Temel Yeterlilik Testi), öğrencilerin sahip oldukları temel yeterliliklerini ölçen birinci oturum sınavıdır. AYT (Alan Yeterlilik Testi) ise öğrencilerin kendi alanlarında sahip oldukları başarılarını ölçen ikinci oturum sınavıdır.

AYT ne oluyor?

AYT Nedir? (Alan Yeterlilik Testi) TYT sınavından bir gün sonra yapılması planlanan AYT oturumu ise 40 Matematik 40 Türkçe 40 Fen Bilimleri 40 Sosyal Bilimler olmak üzere toplam 160 sorudan oluşmakta ve 180 dakikalık sürede öğrencilerden sınavı tamamlamaları istenmektedir.

TYT AYT ne kadar etkiliyor?

"Sayısal puan türü ile yerleşilebilen lisans programlarında daha önce açıklandığı üzere soru sayısı ile ilişkili olarak, TYT'de Türkçe testinin ağırlığı yüzde 13, sosyal bilimler testinin ağırlığı yüzde 7, temel matematik testinin ağırlığı yüzde 13 ve fen bilimleri testinin ağırlığı yüzde 7 olmak üzere TYT'nin ...

AYT dersleri neler?

Sınavda verilen kitapçıkta; Matematik, Türkçe, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler- 2 ve Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 dersleri bulunmaktadır. Verilen süre içerisinde adayın kendi alanıyla ilgili soruları çözmesi gerekmektedir.

AYT Sozel hangi dersler var?

Sözel puan türünden tercih yapmayı düşünen öğrenciler AYT'de Edebiyat , Tarih-1, Coğrafya-1, Tarih-2, Coğrafya-2, Felsefe Grubu Dersleri, Din Kültürü sorularını çözecek.