Turk Telekom un sahibi kim?

İçindekiler:

  1. Turk Telekom un sahibi kim?
  2. Avea hangi ülkeye ait?
  3. Türk Telekomun yüzde kaçı devletin?
  4. Türk Telekom kime kaça satıldı?
  5. Avea neyin kısaltması?
  6. Türk Telekom resmi kurum mu?
  7. Oger kime ait?
  8. Türk Telekom devletin mi?
  9. Telekom satışı nasıl yapıldı?
  10. Türk Telekom devlete bağlı mı?
  11. Türk Telekom özelleştirmesi kaç yıllık?

Turk Telekom un sahibi kim?

Türk Telekom'un hisselerinin yüzde 55'i LYY (LYY Telekomünikasyon A.Ş.), %'i Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ve %5'i Türkiye Varlık Fonu'na aittir. Geriye kalan yüzde 15'lik hissesi halka arz edilmiştir. Türk Telekom hisseleri Mayıs 2008 itibarıyla Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmektedir.

Avea hangi ülkeye ait?

Avea, Türkiye'de Türk Telekom altında 'te kurulup daha sonra 'da tüm faaliyetleri ana şirket olan Türk Telekom'a aktarılarak feshedilen GSM operatörüdür.

Türk Telekomun yüzde kaçı devletin?

hisselerinin %55'i LYY (LYY Telekomünikasyon A.Ş. )., %25'i T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ve %5'i Türkiye Varlık Fonu'na aittir. Geriye kalan %15'lik hissesi de halka arz edilmiştir.

Türk Telekom kime kaça satıldı?

yılında özelleştirme çalışmaları kapsamında Turk Telekom'un %55 hissesi Oger Telekomünikasyon A.Ş.'ye satılmıştır. Fiyatı ise 6 milyarın üzerindedir. Yapılan bu satış Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi olmuştur.

Avea neyin kısaltması?

TT&TİM İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin ticari unvanı 15 Ekim'de Avea İletişim Hizmetleri A.Ş. (Avea) olarak değiştirildi.

Türk Telekom resmi kurum mu?

İlginçtir TÜRK TELEKOM pek çok kamu kuruluşu tarafından hâlâ Kamu Kurumu olarak algılanmaktadır. ... Türk Telekom'un bazı personeli başta Ulaştırma Bakanlığı olmak üzere muhtelif kamu kuruluşlarında geçici görevle çalıştırılmaktadır.

Oger kime ait?

1994 yılında kurulan Türk Telekom, mobil, internet, telefon ve televizyon alanlarında hizmet veren bir şirket. 2005 yılında Türk Telekom'un özelleştirilmesi kapsamında şirketin yüzde 55 hissesi, Lübnanlı Hariri ailesine ait Saudi Oger'e bağlı Oger Telecom'un bu amaçla kurduğu Ojer Telekomünikasyon AŞ olan OTAŞ'a geçti.

Türk Telekom devletin mi?

Türk Telekom (tam adıyla Türk Telekomünikasyon Anonim Şirketi), tarihinde kurulan PTT'nin (eski adıyla Osmanlı Posta Nezareti) telekomünikasyon ve posta hizmetlerinin tarihinde birbirinden ayrılması sonucunda Türkiye'ye telekomünikasyon hizmetlerini sunmak amacıyla devlet tarafından kurulmuş ...

Telekom satışı nasıl yapıldı?

Şirket şimdi Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası'nın kuracağı girişim şirketine devredilecek. Türk Telekom, 2005'te yapılan ihaleyle 6.5 milyar dolara Lübnanlı Hariri ailesinin doğrudan ve Saudi Telecom Company'nin dolaylı ortak olduğu OTAŞ'a devredilmişti.

Türk Telekom devlete bağlı mı?

Türk Telekomünikasyon A.Ş. hisselerinin %55'i LYY (LYY Telekomünikasyon A.Ş. )., %25'i T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ve %5'i Türkiye Varlık Fonu'na aittir.

Türk Telekom özelleştirmesi kaç yıllık?

Böylece Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası Türk Telekom'un çoğunluğuna sahip oldu. Bu işlemin ardından Suudiler, Türk Telekom'u, 6,5 milyar dolara 21 yıl için kiralayıp, Türk bankalarından da 4.7 milyar dolar borç alarak, ödeme yapmadan devretmiş oldu. Yerli sermaye ise yabancı sermayeye aktarılmış oldu.