SGK işten çıkış kodları diğer nedenler nedir?

İçindekiler:

  1. SGK işten çıkış kodları diğer nedenler nedir?
  2. İşten çıkarılma 22 kodu nedir?
  3. 4 A işten ayrılış bildirgesi nedir?
  4. Işten çıkış nedeni 2 ne demek?
  5. 4 çıkış kodu nedir?
  6. Işten çıkış kodları 24 ne demek?
  7. Is cikisi 46 ne demek?
  8. Işten çıkış nedeni 29 ne demek?
  9. Işten çıkış nedeni 46 ne demek?
  10. Işten çıkış nedeni 1 ne demek?
  11. İşten çıkarılma 25 madde ne demek?

SGK işten çıkış kodları diğer nedenler nedir?

SGK İşten Çıkış Kodu ve Açıklamaları Nelerdir?
İŞTEN ÇIKIŞ KODLARISGK İŞTEN AYRILIŞ NEDENLERİ
2Deneme süreli iş sözleşmesinin işçi tarafından feshi
3Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işçi tarafından feshi (istifa)
4Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi
33 satır daha

İşten çıkarılma 22 kodu nedir?

Özellikle İş Kanunu'nda yer almayan ve bir çıkış kodu olmayan ikale ile sona erdirme bakımından işverenler tarafından “22- Diğer Nedenler” işten çıkış kodu yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu kod ile işten çıkarma da yasak kapsamında değerlendirilmektedir.

4 A işten ayrılış bildirgesi nedir?

İşten çıkış bildirgesi; işverenlerin sigortalı olarak çalışan işçilerin sigortalılığı sona ermesi halinde düzenleme gerçekleştirip Sosyal Güvenlik Kurumuna beyan ettiği bir belgedir. Sigortalı çalışanlar işten çıktıkları zaman Sosyal Güvenlik Kurumu çıkışlarının gerçekleştirilmesi için belirlenmiş yasal süre 10 gündür.

Işten çıkış nedeni 2 ne demek?

İşten çıkış kodları, iş akdinin nasıl sonlandırıldığını belirten kodlardır. İşten çıkış kodları hem işveren hem de işçi için çok önemlidir. ... 2 - Deneme süreli iş sözleşmesinin işçi tarafından feshi ; Deneme süresi içerisinde veya sonunda sözleşme işçi tarafından sona erdirilmişse bu kod seçilecektir.

4 çıkış kodu nedir?

4 çıkış kodu belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi demektir. Bildirimli fesih de denen bu kodda; işçinin herhangi bir kusuru yoktur. İşveren, çalışanı geçerli bir nedenle ya da herhangi bir geçerli sebep olmadan işten çıkarmıştır.

Işten çıkış kodları 24 ne demek?

24- İşçi tarafından sağlık nedeniyle fesih: İş sözleşmesi işçi tarafından sağlık nedeniyle (4857/24/I) sona erdiriliyorsa bu kod seçilecektir. Sağlık nedeniyle fesihte sağlık sorununun raporla belgelendirilmesi gerekmektedir. Bu durumda işçi işsizlik maaşı alabilecektir.

Is cikisi 46 ne demek?

46 İşçinin, işverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunması.

Işten çıkış nedeni 29 ne demek?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayınlanan 01.04.2021 tarihli ve 2021/9 Genelge ile işten ayrılış nedenleri altında yer alan “29. İşveren tarafından işçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışı nedeni ile fesih” kodu kaldırılılarak 41 nolu koddan sonra gelmek üzere 9 yeni işten çıkış kodu getirilmiştir.

Işten çıkış nedeni 46 ne demek?

5- “Kod 46”- “4857/25-II-e “İşçinin, işverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunması.”

Işten çıkış nedeni 1 ne demek?

1 - Deneme süreli iş sözleşmesinin işverence feshi: Deneme süresi içerisinde taraflar bildirim süresine gerek kalmaksızın ve tazminatsız olarak iş sözleşmesini sona erdirebilmektedir. Eğer deneme süresi içerisinde veya sonunda sözleşme işveren tarafından sonlandırılmışsa, SGK çıkış kodu olarak bu kod seçilecektir.

İşten çıkarılma 25 madde ne demek?

İş Yasası'nın 25. maddesi kendi içerisinde dört ana başlığa ayrılmıştır. Maddede sıralanan her durumda işveren bildirim sürelerine uymadan derhal işçiyi işten çıkarma hakkına sahiptir. ... Bu nedenle 4857 sayılı İş Yasası'nın 25/II bendine göre işverenin işçiyi işten çıkarmasına “tazminatsız fesih” de denilmektedir.