Kimler bilimsel makale yazabilir?

İçindekiler:

  1. Kimler bilimsel makale yazabilir?
  2. Kaynakçada makale nasıl yazılır?
  3. Çok yazarlı makale Kaynakçası nasıl yazılır?
  4. Kaynakça nereye nasıl yazılır?
  5. Word kaynakça nasıl yazılır?
  6. Metin içinde kaynak gösterme nasıl yapılır?
  7. Kaynakçada ünvan yazılır mı?
  8. Yüksek Lisans Tezi kaynak olarak nasıl gösterilir?
  9. Kanun ve Yönetmelikler kaynakçada nasıl gösterilir?
  10. Tez için referanslar nasıl yazılır?
  11. Referanslar neye göre yazılır?
  12. Tezde makale nasıl gösterilir?
  13. Tez yazarken başka tezden alıntı yapılabilir mi?
  14. Tez yazarken intihal olmaması için ne yapmalı?
  15. Doğrudan ve dolaylı Alıntı nedir?

Kimler bilimsel makale yazabilir?

Makale yazarları, istedikleri herhangi bir konu hakkında makale yazabilirler. Ayrıca yazarlar, yazacakları konuyla ilgili bilgi sahibi bile olamayabilir. ... Bazı makale yazarları ise, bilgi sahibi olduğu alanlarda uzmanlaşır ve sadece bu alanlarda sipariş alıp yazarlar.

Kaynakçada makale nasıl yazılır?

Makalede Kaynakça Nasıl Yazılır?

  1. Yazarın Adı (soyadı, adı şeklinde)
  2. Eserin Yayın Tarihi (ayraç içinde yazılır)
  3. Makale Adı (başka bir makaleden yararlanılması durumunda)
  4. Dergi Adı (koyu ya da italik font kullanılır)
  5. Eserlerin Cilt Numarası, Sayısı, Sayfa Numaraları

Çok yazarlı makale Kaynakçası nasıl yazılır?

İki Yazarlı Kaynak: (Alberro ve Alexander, 1999: 99, 108). İkiden Fazla Yazarlı Kaynak: Metin içinde ikiden fazla yazarlı kaynaklara yapılan göndermede sadece ilk yazarın soyadı verilir; diğerleri için “vd.” ifadesi ile parantez içinde yıl ve sayfa numarası belirtilir. (Akalın vd., 2012: 33).

Kaynakça nereye nasıl yazılır?

Kaynakça, performans ve proje ödevlerinin son sayfasına yazılmaktadır. Kaynakça yazımı rastgele olmamakla birlikte belirli düzeni ve kuralı vardır. Akademik bir şekilde yazılan tezlerde, kaynakça son derece önemlidir.

Word kaynakça nasıl yazılır?

Kaynakça oluşturma

  1. Kaynakça eklemek istediğiniz yere tıklayın.
  2. Belgenin düzgün bir şekilde sayfalandırıldığından emin olmak için alan kodlarını ve gizli metni gizlemeniz gerekir. ...
  3. Başvurular sekmesinin Kaynakça grubunda, Kaynakça tablosu ekle'ye tıklayın.
  4. Kategori kutusunda, Kaynakça tablonuza eklemek istediğiniz kategoriye tıklayın.

Metin içinde kaynak gösterme nasıl yapılır?

İlk seçenek, yazarın soyadına ve araştır- manın yayın tarihine metin içerisinde yer verilmesidir (metin içinde kaynak gösterme); ikinci seçenek ise, metin içinde cümlenin tamamlanıp ardından ilgili bulguya ait kaynağın gösterilmesidir (parantez içinde kaynak göster- me).

Kaynakçada ünvan yazılır mı?

Yazarların Adı Soyadı, Eserin İsmi, Yayınevi/Kitabevi Bilgisi, Yayın Yeri, Yayın Yılı, Sayfa No. Ali Sevim- Erdoğan Merçil, Selçuklu Devletleri Tarihi, Türk Tarih Kurumu, Ankara 1995, s. Not, dipnot ve kaynakçada yazarların Prof Dr., Doç. Dr. gibi unvanları yazılmaz.

Yüksek Lisans Tezi kaynak olarak nasıl gösterilir?

Tezlerin kaynakça gösterim şekli: Yazar Soyadı, Adı. Tez Adı. Yüksek Lisans Tezi/Doktora Tezi, Üniveriste Adı, Yıl.

Kanun ve Yönetmelikler kaynakçada nasıl gösterilir?

Mevzuat Adı (Mevzuat Adı Kısaltması), Resmî Gazete Sayı No (Yayın Tarihi), Kanun No. Mevzuat Numarası, md. Madde Numarası veya Sayfa Numarası. Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu (FSEK), Resmî Gazete 7981 (13 Aralık 1951), Kanun No. 5846, md. 35/4.

Tez için referanslar nasıl yazılır?

Ancak referans gösterme temel olarak iki farklı biçimde yapılır. Ya bu bilginin yer aldığı cümlelerin sonunda parantez içerisinde verilir (buna yazar-tarih yöntemi de denir). Ya da yine bu cümlelerin sonuna sayı verilerek sayfanın altında dipnot biçiminde verilir (buna nümerik yöntem de denir).

Referanslar neye göre yazılır?

Referans bölümü özgeçmişinizin son kısmında yazılır. Kişilerin adi, soyadı, pozisyonları ve iletişim bilgilerini yazmanız gerekmektedir. Referansınızı özgeçmişinize eklemeden önce mutlaka onlardan izin istemeyi unutmayınız.

Tezde makale nasıl gösterilir?

Makaleler kaynakçada nasıl gösterilir İlk harften sonra makale adının tamamı normal stilde yazılır (eğik yazılmaz ya da tırnak içine alınmaz). Yayın bilgileri bölümünde derginin / yayının adı ve sayısı eğik olarak yazılır. Sayfa sayısı ise eğik yazılmaz. Turan, G. (2005, Haziran).

Tez yazarken başka tezden alıntı yapılabilir mi?

Orjinal kaynağa ulaşabiliyorsanız oradan alıntı yapmaya çalışın hocam, ulaşamıyorsanız yine kendi cümleleriniz ile alıntıyı yapandan alıntı yapın ancak aktaran kullanın. Ör. John, 2004; Mehmet, 2011 Orjinal metin önde, aktaran arkada ancak tezinize aldığınız cümle yine sizin cümleleriniz.

Tez yazarken intihal olmaması için ne yapmalı?

İntihale düşmemek Yapmanız gereken alıntıları birebir almamak, kelimeleri değiştirerek yazmaktır. Aynen aldığınız cümleler yüksek benzerlik olarak karşınıza çıkar. Okuduğunuzu özetleyerek yazarsanız sorundan kolayca kurtulabilirsiniz.

Doğrudan ve dolaylı Alıntı nedir?

1) Doğrudan Alıntı: Bir yazarın ifadesini, hiçbir değişiklik yapmadan tırnak içinde vermektir. 2) Dolaylı Alıntı: Bir yazarın düşüncelerini özetleyerek, kendi cümlelerimizle, farklı bir şekilde ifade etmektir.