Tokat ilçeleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Tokat ilçeleri nelerdir?
  2. Tokat Orta Karadeniz mı?
  3. Tokat Nasıl Bir Yer?
  4. Samsun Orta Karadeniz mi?
  5. Tokat'ın alanı kaç kilometredir?
  6. Tokatlılar ne millet?
  7. Tokatlilarin mezhebi nedir?
  8. Tokat ilçeler arası kaç km?
  9. Tokat kaç tane ilçesi var?
  10. Kırşehir'in kaç köyü var?
  11. Kırşehir ilçeleri nelerdir?
  12. Kırşehir nerenin ilçesi?
  13. Kırşehir köy mü?
  14. Kırşehir hangi ile yakın?
  15. Kırşehir Çiçekdağı hangi boydan?
  16. Kırşehir Kürt mü?
  17. Türkiye Haritası Kırşehir nerede?
  18. Türkiye Haritası Yozgat nerede?
  19. Türkiye Haritası Bitlis nerede?
  20. Kırşehir hangi bölgede yer alır?
  21. Kırşehir hangi il?
  22. Kırşehir'in güneyinde hangi iller vardır?
  23. Kırşehir'in merkez nüfusu ne kadar?

Tokat ilçeleri nelerdir?

Tokat'ın ilçeleri

  • Tokat (il merkezi)
  • Almus.
  • Artova.
  • Başçiftlik.
  • Erbaa.
  • Niksar.
  • Pazar.
  • Reşadiye.

Tokat Orta Karadeniz mı?

Tokat, bir Karadeniz ili olsa da ilçelerinden bazıları İç Anadolu Bölgesi sınırlarındadır. 118.

Tokat Nasıl Bir Yer?

Tokat Nerededir? Türkiye'nin Orta Karadeniz Bölgesi'nin iç kesiminde yer alır. Kuzeyinde Samsun, kuzeydoğusunda Ordu, güney ve güney doğusunda Sivas, güneybatısında Yozgat, batısında Amasya ile çevrili olan şehir, Yeşilırmak vadisinin üzerine kurulmuştur.

Samsun Orta Karadeniz mi?

Orta, Doğu ve Batı Karadeniz olarak bölümlere ayrılır. Türkiye'de en çok ili olan Karadeniz Bölgesinin toplamda 18 şehri bulunur. Bunlar şu şekilde sıralanırlar. Artvin, Rize, Bayburt, Trabzon, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Tokat, Amasya, Samsun, Sinop, Çorum, Kastamonu, Bartın, Karabük, Zonguldak, Düzce ve Bolu'dur.

Tokat'ın alanı kaç kilometredir?

1.

Tokatlılar ne millet?

Düyûn-ı Umûmiye adına görev yapan Fransız coğrafyacı ve yazar Vital Cuinet'in kayıtlarına göre 1892 yılında Tokat'ta; 17.

Tokatlilarin mezhebi nedir?

Tokat Alevîleri Tamamına yakını Türkmen (Oğuz) soylu olan Alevîler'dir. Öyle ki Tokat'ta -Dodurga'dan, Salur'a; Afşar'dan Kınık'a- neredeyse 24 Oğuz boyunun tamamından Alevîler yaşamaktadır. Bunların içinde Türkmen Alevîliği'ni en orijinal haliyle yaşayan Sıraçlar'dır.

Tokat ilçeler arası kaç km?

Tokat İlçeleri
İlçeİlçe AlanıMesafe
Tokat Merkez10042 km20 km
Turhal940 km240 km
Yeşilyurt280 km245 km
Zile1480 km256 km

Tokat kaç tane ilçesi var?

Tokat
İlçe Sayısı:11
Belediye Sayısı:37
Köy Sayısı:616

Kırşehir'in kaç köyü var?

Kırşehir'e bağlı 7 ilçe, 23 belde ve 232 köy bulunmaktadır.

Kırşehir ilçeleri nelerdir?

Kırşehir'in ilçeleri

  • Kırşehir (İl merkezi)
  • Akçakent.
  • Akpınar.
  • Boztepe.
  • Çiçekdağı
  • Kaman.
  • Mucur.

Kırşehir nerenin ilçesi?

20 Temmuz 1954 tarih ve 6429 sayılı kanun, Nevşehir'i il, Kırşehir'i de ona bağlı bir ilçe haline getirmiştir. Çiçekdağı Yozgat'a, Kaman Ankara'ya, Hacıbektaş, Avanos ve Mucur ise Nevşehir'e bağlanmıştır. 1 Temmuz 1957'de çıkarılan 7001 sayılı kanunla Kırşehir yeniden il olmuştur.

Kırşehir köy mü?

Kırşehir, 1 Temmuz 1957'de tekrar il haline getirilmiş ve Yozgat'ın Çiçekdağı, Ankara'nın Kaman ve Nevşehir'in Mucur ilçeleri tekrar dâhil edilmiştir. 2010 TÜİK verilerine göre ilimizde merkez ilce ile beraber 7 ilce, 23 belde ve 234 köy vardır. ... Kırşehir adı Kırşehir tarihi, Hititler dönemi ile anılmaya başlar.

Kırşehir hangi ile yakın?

Kırşehir'in ilçeleri; Akçakent, Akpınar, Boztepe, Çiçekdağı, Kaman, Merkez, Mucur ilçeleridir. Kırşehir merkezine en yakın Boztepe ilçesi ve en uzak ise Çiçekdağı ilçesidir. İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan şehrin komşuları Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Nevşehir ve Aksaray illeridir.

Kırşehir Çiçekdağı hangi boydan?

Çukurlu Aşireti : Çiçekdağ ve Akpınar'da bulunan sülale ismi Karacalı Aşireti : Akçakent ve Çiçekdağ'da ve köylerinde '' Karacaoğlu'' sülalesi Döğer Boyu Kırşehir iline bağlı ve Mucur İlçesi'ne bağlı birçok köy'de iskan eden ''Karacakurt Türkmenleri'' bu boya mensuptur.

Kırşehir Kürt mü?

Kırşehir Kürtlerinin genel nüfusu 60 binin üzerinde olduğunu söyleyebiliriz. Kırşehir Kürt nüfusu merkez ve köyleri,Çiçekdağı, Boztepe,Akçakent ve Kaman'ın bazı köylerinde toplanmıştır. Boztepe ilçesinin % 70'i Çiçekdağı'nın ise %60 ı Kürttür. Kaman ve Akçakent ilçesine bağlı bazı Kürt köyleri de mevcuttur.

Türkiye Haritası Kırşehir nerede?

Kırşehir ili Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesinin orta kesiminde yer almaktadır. Kuzeydoğusunda Yozgat, güneydoğusunda Nevşehir, güneyinde Aksaray, batısında Ankara ve kuzeybatısında da Kırıkkale illeriyle komşudur.

Türkiye Haritası Yozgat nerede?

Yozgat ili Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesinin kuzey kesimlerinde yer almaktadır. Kuzey-kuzeydoğusunda Amasya, kuzeydoğusunda Tokat, doğusunda Sivas, güney-güneydoğusunda Kayseri, güney-güneybatısında Nevşehir, batı-güneybatısında Kırşehir, batısında Kırıkkale ve kuzey-kuzeybatısında da Çorum illeriyle komşudur.

Türkiye Haritası Bitlis nerede?

Bitlis ili Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesinin güney kesimlerinde yer almaktadır. Kuzey-kuzeydoğusunda Ağrı, doğusunda Van, güneyinde Siirt, batısında Batman ve kuzeybatısında Muş illeriyle de komşudur.

Kırşehir hangi bölgede yer alır?

Anadolu'nun ortasında yer alan şehrin doğusunda Yozgat, Nevşehir yer alırken Aksaray ve Ankara ile de sınır komşuluğu bulunur. Kızılırmak ve Deliceırmak sınırları oluştururken bozkır alanlı İç Anadolu kentidir.

Kırşehir hangi il?

Kırşehir, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesinde yer alan bir ildir. 1867 yılında bucak, 1869 yılında ilçe, 1870 yılında sancak olmuş, Avanos, Keskin ve Mecidiye (Çiçekdağı) ilçeleri Kırşehir'e bağlanmıştır.

Kırşehir'in güneyinde hangi iller vardır?

Kırşehir doğu ve güneydoğuda Nevşehir, güneyde Aksaray, kuzeybatıda Kırıkkale, kuzeydoğu ve doğuda Yozgat, batıda Ankara ile çevrilidir.

Kırşehir'in merkez nüfusu ne kadar?

Merkez nüfusu 2020 yılına göre 158.