UETS e-tebligat nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. UETS e-tebligat nasıl alınır?
  2. E-tebligat nasıl aktif edilir?
  3. E-tebligat nereden okunur?
  4. PTT e-tebligat başvurusu nasıl yapılır?
  5. E-tebligat nasıl takip edilir?
  6. E-tebligat nasıl kullanılır?
  7. PTT UETS şifresi nasıl alınır?
  8. Gib e tebligat nasıl görüntülenir?
  9. E tebligat kimler yapabilir?
  10. UETS hesabı nasıl alınır?
  11. E-tebligat başvurusu ne zaman yapılır?
  12. PTT UETS kimler için zorunlu?
  13. E-tebligat süresi nasıl hesaplanır?
  14. Tebligat nasıl alınır?
  15. E-tebligat sorgulama nasıl yapılır?
  16. PTT a ş Ulusal Elektronik Tebligat Online Kayıt Sistemi Nedir?

UETS e-tebligat nasıl alınır?

  1. Ulusal Elektronik Tebligat Sisteminden (UETS) E-Tebligat Adresi Nasıl Alınır? ...
  2. 2- http://www.etebligat.gov.tr sayfasına girilir. ...
  3. 3- Başvuru sekmesi altında yer alan ONLİNE BAŞVURU seçilir.
  4. 4- Bu seçim sonrasında karşınıza çıkan ekranda BİREYSEL sekmesini seçmelisiniz. ...
  5. 5- İletişim bilgileriniz otomatik olarak gelecektir.
Daha fazla öğe...

E-tebligat nasıl aktif edilir?

1. E-imza ile giriş yaparak aktivasyon işlemi yapılabilir veya 2. PTT şubelerine giderek UETS hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz. Hesabın aktif hale getirilebilmesi için Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) Web Arayüz Bileşenine portal.etebligat.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir.

E-tebligat nereden okunur?

Mükelleflerimiz https://intvrg.gib.gov.tr adresinden sisteme giriş yaparak Elektronik Tebligat adreslerine gönderilen belgeleri görüntüleyebilir, kendisine hangi tarihte tebliğ edildiğini görebilir ve belgenin çıktısını alabilirler.

PTT e-tebligat başvurusu nasıl yapılır?

Online Başvuru Sadece gerçek kişiler PTT merkezlerine gelmeden Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi 'nde bulunan başvuru ekranından e-devlet, elektronik imza veya mobil imza ile PTT Merkezlerine gelmeden online olarak elektronik ortamda hesaplarını açabilirler.

E-tebligat nasıl takip edilir?

​Kayıtlı Elektronik Posta Konuyla ilgili bilgiye http://etebligat.ptt.gov.tr/ adresinden erişilebilir. E-Apostil sistemine https://www.eapostil.gov.tr​/ adresinden erişebilirsiniz.

E-tebligat nasıl kullanılır?

E-tebligat Nasıl Çalışır?
  1. Sisteme Giriş Kullanıcı Panelinden; kullanıcı adı, şifre ve sms doğrulamasından geçerek ya da e-imza veya mobil imza ile kimlik doğrulamasından geçerek PTT UETS hesabına giriş yapılır.
  2. İleti Hazırlama. Gönderici tarafından UETS iletisi hazırlanır ve elektronik imza ile imzalanır.
  3. Delil Oluşturma.

PTT UETS şifresi nasıl alınır?

UETS Hesabı olan müşteri TC Kimlik Numarası ile ilk girişlerinde Şifremi Unuttum/Yeni Şifre Al butonuna tıklar. Yeni Şifre Al seçeneği işaretlendikten sonra TC Kimlik No ve doğrulanmış Cep Telefonu girilir. İleri butonuna tıklanır. Şifre oluşturulur ve sisteme yeni şifre ile giriş yapılır.

Gib e tebligat nasıl görüntülenir?

Mükellefler İnteraktif Vergi Dairesi web sayfasında yer alan "e-Tebligatlarım" bölümünden kendilerine tebliğ edilen belgeyi görüntüleyebilecek, tebliğ tarihini öğrenebilecek ve belgenin çıktısını alabilecek.

E tebligat kimler yapabilir?

Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi ise 7201 sayılı Tebligat Kanunu'nun 7/a maddesi ile düzenlenmiş ve ağırlıklı olarak kamu görevine yönelik gerçek ve tüzel kişiler ile kamu kurumları ve kanunla kurulmuş özel hukuk tüzel kişileri elektronik tebligat sistemine geçmek zorunda bırakılmıştır.

UETS hesabı nasıl alınır?

Tüzel Kişi ve Kamu Kurumları İçin; Sadece gerçek kişiler www.etebligat.gov.tr adresindeki “Online Başvuru" linkinden elektronik imza veya mobil imza ile online olarak hesaplarını açabilirler.

E-tebligat başvurusu ne zaman yapılır?

E-Tebligat uygulamasının zorunluluğunun başlayacağı 01.04.2016 tarihinden sonra mükellefiyet tesis ettiren Kurumlar Vergisi Mükelleflerinin işe başlama tarihini takip eden 15 gün içerisinde Elektronik Tebligat Talep Bildiriminde bulunmaları gerekmektedir.

PTT UETS kimler için zorunlu?

Gerçek kişiler ve diğer tüzel kişiler elektronik tebligattan isteğe bağlı olarak yararlanır. Bu hüküm gereği, tebligat göndermeye yetkili mercilerin ve sermaye şirketlerinin(anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin) KEP hesap sahibi olması zorunludur.

E-tebligat süresi nasıl hesaplanır?

Elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır. Tebligatın önce ya da sonra okunmuş olması, tebliğ tarihini etkilemez. Elektronik Yolla Tebligat, Muhatabın Elektronik Adresine Ulaştığı Tarihi Izleyen Beşinci Günün Sonunda Yapılmış Sayılır.

Tebligat nasıl alınır?

(1) Tebligatın elektronik yolla yapılması zorunluluğu bulunmayan gerçek veya tüzel kişiler, elektronik tebligat adresi almak için PTT'ye başvurabilir....
  1. PTT Merkezlerine Başvuru.
  2. Online Ön Kayıt sonrası gerekli evraklar ile PTT Merkezine Başvuru.
  3. Elektronik İmza veya Mobil imza ile Online Başvuru.

E-tebligat sorgulama nasıl yapılır?

​Kayıtlı Elektronik Posta Konuyla ilgili bilgiye http://etebligat.ptt.gov.tr/ adresinden erişilebilir. E-Apostil sistemine https://www.eapostil.gov.tr​/ adresinden erişebilirsiniz.

PTT a ş Ulusal Elektronik Tebligat Online Kayıt Sistemi Nedir?

7201 sayılı Tebligat Kanunu değiştirilen 7/a maddesi ve 06.12.2018 tarihinde yayınlanan 30617 sayılı Elektronik Tebligat Yönetmeliğine uyarınca yapılan elektronik tebligat işlemlerini yürütmek amacıyla PTT A.Ş tarafından kurulan, işletilen ve güvenliği sağlanan sistem Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) olarak ...