Fırında kestane kebap nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Fırında kestane kebap nasıl yapılır?
  2. Nefis Yemek Tarifleri kestane nasıl yapılır?
  3. Kestane ocakta kaç dakikada pişer?
  4. Fırında kestane nasıl yapılır püf noktaları?
  5. Fırında kestane nasıl kolay soyulur?

Fırında kestane kebap nasıl yapılır?

Fırında kestane yapımı: Kestaneleri bir süre bekletin ve suyunu süzün. Suyunu süzdüğünüz kestaneleri fırın tepsisine dizin. Fırını tüm bu işlemlerden önce 200 derecede ısıtın ve kestaneleri içine atın. Kestanelerin rengi değişene kadar fırında pişirin ve sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Nefis Yemek Tarifleri kestane nasıl yapılır?

Kestane Haşlama (Suda Kestane) Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kestaneler iyice yıkanır, kabuğu şekildeki gibi kesilir.
  2. Üzerini geçecek kadar su eklenir, tuz ve şeker eklenir, 3-4dakika harlı ateşte pişirdikten sonra 25dakika kısık ayarda pişirilir.
  3. Kevgir yada süzgeç yardımıyla süzülür, afiyet olsun.

Kestane ocakta kaç dakikada pişer?

Tavayı ocağın orta gözüne alıyoruz ve ocağı yarıdan biraz daha fazla açarak pişmeye bırakıyoruz. 20 dakika sonra kestaneleri ters çevirerek 10 dakika da öyle pişiriyoruz. Kestanelerin kabukları karardı kestaneler yandı diye telaş etmeyin iyice kuruyolar.

Fırında kestane nasıl yapılır püf noktaları?

Çizdiğiniz kestaneleri bir tencereye alın ve üstüne çıkacak kadar su koyduktan sonra ocağın altını açın ve 30 dakika kadar haşlayın. Kestaneler haşlandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine kestaneleri alın ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında kestaneleri 30 dakika kadar daha pişirin.

Fırında kestane nasıl kolay soyulur?

Kabukları bıçakla çizin. Sonra sıcak suyla dolu bir kabın içinde bir süre bekletin. Ardından 200 derece ısıtılmış fırında pişirin. Hem kabukları rahat soyulacak hem de çıtır çıtır kestane kebap yapmış olacaksınız.