Sözleşmeli alım ne demek?

İçindekiler:

  1. Sözleşmeli alım ne demek?
  2. Sözleşmeli personel aday memur mudur?
  3. 3 1 sistemi kimleri kapsıyor?
  4. 45 A kadrosu nedir?
  5. İskur'dan Sağlık Bakanlığı iş başvurusu nasıl yapılır?

Sözleşmeli alım ne demek?

Özel bir mesleki bilgiye ihtiyaç duyulduğu takdirde veya yıllık planlar içinde geçici olarak işlerde görevlendirilmek üzere ilgili kurumların teklifi ile Devlet Personel Başkanlığı'nın da görüşleri alınıp sözleşme yapılmak kaydıyla geçici olarak çalıştırılan kamu hizmetlisine sözleşmeli personel denmektedir.

Sözleşmeli personel aday memur mudur?

Yukarıda yer verilen Kanun ve Bakanlar Kurulu Kararında sözleşmeli personelin adaylık statüsü uygulanmasına dair hüküm bulunmamaktadır. Sözleşmeli personel olarak atanan personel aday değildir.

3 1 sistemi kimleri kapsıyor?

663 sayılı KHK ile ilk önce “4+2” olarak getirilen daha sonra “3+1” olarak revize edilen sisteme göre birçok kurumda tarihinden önceki sözleşmeli personeller “süresiz sözleşmeli”, bu tarihten sonraki sözleşmeli personeller ise “3+1” sistemine dahil edildi. tarihinden önce işe başlayan bir ...

45 A kadrosu nedir?

663 sayılı KHK 45/A maddesine göre istihdam edilen sözleşmeli personeller, eş durumu nedeniyle yer değişikliği harici dört yıl süreyle başka bir yere atanamazlar. Özlük hakları ve eş durumu tayin hakkı, 657 sayılı Kanuna tabi 4/B sözleşmeli personeller ile aynıdır.

İskur'dan Sağlık Bakanlığı iş başvurusu nasıl yapılır?

Adaylar başvurularını İŞKUR birimlerine gelmeden başvurularını e-Devlet ya da 'esube.iskur.gov.tr' üzerinden gerçekleştirebiliyor. Ayrıca ALO 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezimizi arayarak da başvurularını gerçekleştirebilecekler.