Koltuk altı kıl kökü iltihabı neden olur?

İçindekiler:

  1. Koltuk altı kıl kökü iltihabı neden olur?
  2. Koltuk altı neden iltihaplanır?
  3. Koltuk altımda şişlik var hangi doktora gitmeliyim?
  4. Koltuk altında beze oluşması nedir?
  5. Koltuk altı bezeleri tehlikeli midir?
  6. Kıl kökü iltihabına evde ne iyi gelir?

Koltuk altı kıl kökü iltihabı neden olur?

Koltuk altı ter bezi iltihabı kıl köklerinin iltihap yapmasıyla gelişmeye başlar. Burada bir tıkanma söz konusu olur ve bu tıkanmanın nedeni net olarak bilinmemektedir. Hormonal değişikliklerin, genetik faktörlerin, bağışıklık sistemindeki düşüşlerin, aşırı kilonun ve sigaranın sebep olabildiği iddia edilmektedir.

Koltuk altı neden iltihaplanır?

Genelde basit nedenlerden kaynaklanır. Kötü tıraş, başa giyilen kask, boğazlı kazak ve sürtünme, kıl köklerinde iltihaplanmaya yol açar. Özellikle boyun, kasık ve genital bölgeler daha hassas olduğundan buralarda ortaya çıkar. Bakteriler de folikülit sebebi olabilir.

Koltuk altımda şişlik var hangi doktora gitmeliyim?

Eğer yavaş yavaş büyüyen bezeler varsa, ağrısız ve kalıcı hale gelmişse derhal meme konusunda uzmanlaşmış bir genel cerrahi doktoruna gidilmelidir.

Koltuk altında beze oluşması nedir?

Koltuk altında şişlik, beze ve yumru, genellikle koltuk altı bölgesinde yer alan lenf bezlerinin şişmesi sonucunda ortaya çıkar. Lenf nodülleri küçük, yuvarlak şekilli bezlerdir ve bağışıklık sisteminin ana elemanlarıdır, bakteri ve enfeksiyonlar ile mücadele ederler.

Koltuk altı bezeleri tehlikeli midir?

Koltuk altında oluşan kitleler sivilce görünümünde değildir. Genellikle cilt altında yumru olarak hissedilen bu şişlik ve yumrular, zaman zaman ağrıya yol açabilir. Basit bir apseden ya da kıl kökü iltihabından kaynaklanabilen bu durum, zaman zaman kişinin yaşamını tehdit eden kanser türlerinden de kaynaklanabilir.

Kıl kökü iltihabına evde ne iyi gelir?

  • Yarım çay kaşığı çay ağacı yağı ile 3 yemek kaşığı zeytinyağı karıştırılır.
  • Sorunlu bölgeye sürülür ve bekletilir.
  • Sorun giderilene kadar her gün uygulanır.
  • Karışım antiseptik ve antibakteriyel özelliği sayesinde enfeksiyonu giderir. Cildi temizler ve böylece iyileşmeyi hızlandırır.