Zencefil kökü nasıl demlenir?

İçindekiler:

  1. Zencefil kökü nasıl demlenir?
  2. Taze zencefil kabuğu soyulur mu?
  3. Toz zencefil nasıl kaynatılır?
  4. Zerdeçalın kabuğu soyulur mu?

Zencefil kökü nasıl demlenir?

Çay yapacaksanız zencefilin dış kabuğunu soymanız gerekir. 1 su bardağı suya bu miktarda zencefil ekleyip 10 dakika kaynatmalısınız. İçmeden önce içine 1 tatlı kaşığı da bal ilave ederseniz hem çok lezzetli hem de öksürüğe karşı etkili bir çay elde etmiş olursunuz.

Taze zencefil kabuğu soyulur mu?

Taze zencefil kolaylıkla rendelenebilir, doğranabilir ve ezilebilir. Kolay işlenebilmesi ve hoş kokusu sayesinde birçok tarifte kendine yer bulabilen taze zencefil; içeceklerde, salatalarda, zeytinyağlılarda, tavuk yemeklerinde, sütlü tatlılarda kullanılabilmektedir. Taze zencefilin kabuğunu bıçakla soymak zordur.

Toz zencefil nasıl kaynatılır?

İki kişilik toz zencefil çayı için 2 bardak su kaynatın. Kaynayan suyun içine 2 çay kaşığı toz zencefil ekleyin ve yaklaşık 5-10 dakika demleyin. Demledikten sonra fincanlara alarak dilerseniz limon suyu ve balla lezzetlendirebilirsiniz.

Zerdeçalın kabuğu soyulur mu?

Taze zerdeçal nasıl soyulur? Taze zerdeçalın dış kabuğunu soyacak ile soymak yerine çay kaşığı ya da bıçak ile kazıyabilirsiniz. Zerdeçalın koyu turuncu etli kısmının ellerinizi boyamaması için eldiven kullanabilirsiniz.