Türkgözü Sınır Kapısı ne zaman açılıyor?

İçindekiler:

  1. Türkgözü Sınır Kapısı ne zaman açılıyor?
  2. Batuma Araba ile nasıl gidilir?
  3. Kiralık araba ile Batuma gidilir mi?
  4. Zeytindalı sınır kapısı demiryolu var mı?

Türkgözü Sınır Kapısı ne zaman açılıyor?

Ardahan'ın Posof ilçesindeki Türkgözü Sınır Kapısı ile Çıldır İlçesindeki Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'nın 1 Haziran'dan itibaren sivillere açılmasının bölgede olumlu karşılandığını belirtti. Başkan Demirci, "Her iki ülkeye giriş ve çıkış yapmak isteyenlerden negatif PCR testi ile Kovid-19 aşısı raporu istenecek.

Batuma Araba ile nasıl gidilir?

Artvin'in Hopa ilçesinde bulunan Sarp Sınır Kapısı, Gürcistan ve Batum'a geçişlerde en çok kullanılan güzergah. Batum'a gitmek isteyenlerin öncelikle Sarp Sınır Kapısı'na ulaşmaları gerekiyor. Hopa ile Sarp Sınır Kapısı arasında 19 km'lik bir mesafe var. Bu mesafe özel araçla 20 dakika gibi bir sürede aşılıyor.

Kiralık araba ile Batuma gidilir mi?

Aracı kendi üzerine kayıtlı Türk vatandaşlarının araç ruhsatını göstermeleri yeterli. Kiralık araç ya da başkasının aracı ile Gürcistan'a geçmek isteyenlerin ise araç sahibinden vekaletname (noter onaylı) ya da araç kiralanan yerden yurt dışına çıkışta bir engel olmadığına dair yazı almaları gerekiyor.

Zeytindalı sınır kapısı demiryolu var mı?

Suriye'nin Afrin bölgesine açılan Zeytin Dalı Sınır Kapısı ile Afrin'in Cinderes beldesini birbirine bağlayan kara yolu tamamlandı.