Taze iç bakla yemeği nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Taze iç bakla yemeği nasıl yapılır?
  2. Iç bakla nasıl hazırlanır?
  3. Bakla kaç dakika pişirilir?
  4. Bakla neden unlu limonlu suda bekletilir?
  5. Baklanın kararmaması için ne yapmam lazım?

Taze iç bakla yemeği nasıl yapılır?

Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Zeytinyağını tencerede kızdırıp önce soğanları ardından sarımsakları ekleyerek güzelce kavurun. Baklaları da ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra tuz, şeker ve su ekleyip kapağını kapatın. Yarım saat kadar pişirdiğiniz yemeği oda sıcaklığında ılınana kadar bekletin.

Iç bakla nasıl hazırlanır?

Tencerenin içine zeytinyağı ve soğanları alın. Güzelce kavurun. Ardından baklaları da ilave edip birkaç dakika daha kavurup üzerine sarımsak, su, tuz ve şekerini ilave edin. Kapağını kapatıp 15-20 dakika pişirin.

Bakla kaç dakika pişirilir?

Tencereye zeytinyağını, soğanı, sarımsağı, tuz ve şekeri alın. Orta ateşte sadece 1 dakika kadar kavurun, baklaları içine ekleyerek 2 dakika kadar kavurmaya devam edin. 1 yemek kaşığı unu ve suyu baklalara ekleyerek karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 40-45 dakika kadar pişirin.

Bakla neden unlu limonlu suda bekletilir?

Bakla neden unlu suda bekletilir? Baklalar yıkandıktan ve ayıklandıktan sonra çabuk kararırlar. Ayıklama işlemini önceden yapacağınız için siz soğanları kavururken baklalar bir miktar kararacaktır. Bunu önlemek için hazırlanan unlu su taze baklanın kararmamasını sağlar.

Baklanın kararmaması için ne yapmam lazım?

Yeşil bakla metal veya su ile temas ettiğinde çabucak kararır. Önlemek için ayıkladıktan sonra yeşil baklalarınızı 1 litre su, yarım limonun suyu ve 1 yemek kaşığı un karışımında 10 dakika bekletmelisiniz.