Bebeklerde ağızdan gaz çıkarma ne zaman biter?

İçindekiler:

  1. Bebeklerde ağızdan gaz çıkarma ne zaman biter?
  2. Bebek emzirdikten sonra nasıl Yatirilmali?
  3. Bebek emdikten sonra ne tarafa yatmalı?
  4. Bebek emdikten sonra ne yapmalı?

Bebeklerde ağızdan gaz çıkarma ne zaman biter?

Genel olarak 6 İla 9 Ay arasında olan bebeklerin gaz sorunu ortadan kalkar. 1. Yaşına girdiğinde ise gaz sancılarından eser kalmamış olur. Bu durum her bebek için geçerli olmamakla birlikte bazı bebeklerde ise yok denecek kadar az olabilmektedir.

Bebek emzirdikten sonra nasıl Yatirilmali?

YÜZÜSTÜ YATIRMAYIN. Bebeklerin yan veya yüzüstü yatırılmaması tavsiyesinde bulunan Dr. Nemlioğlu, "Sırt üstü pozisyonda bebekler başlarını sağa ya da sola çevirdiklerinde herhangi kusma durumunu soluk borularına kaçırmadan kendilerine kurtarabiliyorlar. Buna güvenli yatış pozisyonu diyoruz.

Bebek emdikten sonra ne tarafa yatmalı?

Sırt üstü yatırmak, en doğru yatış pozisyonudur. Ancak ilk 3 ay, kafa çok yumuşak olduğu için hiç sağ ve soluna yatmayan bebeklerin zamanla arka kafaları düzleşir. Sadece sağ ya da sol tarafa da yatırılırsa kafada ve yüzde simetri bozuklukları oluşur. Doğru olan her emzirme sonrası ayrı pozisyonda yatırmaktır.

Bebek emdikten sonra ne yapmalı?

Özellikle emzirilen bebeklerde bebeklerin sırtına masaj yaparak gazlarını çıkarttığımız zaman kusma ihtimalini azaltmış oluyoruz. Bebeklerin emzirildikten sonra hemen yatırılmaması gerekir. En az 15-20 dakika sonra bebek uyutulmalıdır" diye konuştu.