Email ne kadara mal olur?

İçindekiler:

  1. Email ne kadara mal olur?
  2. Yurtdışından gelen telefon kaç tl'ye açılır?
  3. Yurtdışından kaç tane telefon getirme hakkı vardır?
  4. Yurtdışından gelen telefonun kayıtlı olduğunu nasıl anlarız?

Email ne kadara mal olur?

Daha önce 170,70 TL olan kayıt ücreti, 500 TL'ye yükseltilmişti. Yüzde 300'lük bu artışın ardından, Temmuz ayında büyük bir zam daha geldi ve IMEI kayıt ücreti 618 TL'den 1500 TL'ye yükseltildi. Maalesef, üzücü bir haber daha geldi ve IMEI kayıt ücreti, 2020 yılı itibariyle beraber 1838 TL olacak.

Yurtdışından gelen telefon kaç tl'ye açılır?

Yapılan bu artış ile yeni yılda yurt dışından getirilen telefonların IMEI kayıt ücreti 2.006 TL'ye yükselecek. Şu anki yurtdışı telefonlardan alınan IMEI kayıt ücreti ise 1.838,7 TL. Alınan bu kayıt ücreti, bireysel olarak getirilen ve ticari mahiyette olmayan cihazlar için geçerli.

Yurtdışından kaç tane telefon getirme hakkı vardır?

tarihinde yürürlüğe giren Gümrük Kanununun 235/3. Maddesi Hk. ile artık kişi yurtdışından Türkiye'ye 2 adet telefonu yasal olarak getiremeyecek. Birden fazla getirilen telefonların gümrük memurları tarafından belirlenmesi durumunda, kişi bu ürün için normal verginin iki katı ödemek zorunda.

Yurtdışından gelen telefonun kayıtlı olduğunu nasıl anlarız?

Telefonların yurtdışından kaçak olarak gelip gelmediği ya da çalıntı olup olmadığı IMEI numarası sayesinde öğreniliyor. ... IMEI sorgulatmak e devlet ile de mümkün. Sorgulama sonucu telefonun ithal edilip edilmediği veya kayıp/çalıntı olmadığını öğrenebilirsiniz.