Ozone ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Ozone ne işe yarar?
  2. Ozon tedavisi hangi hastalara uygulanmaz?
  3. O3 gazı zararlı mı?
  4. Ozon tedavisi nasıl hazırlanır?
  5. Yüze ozon tedavisi nasıl uygulanır?

Ozone ne işe yarar?

İki atomlu normal atmosferik oksijenin yüksek enerjili hali olduğu için ''zenginleştirilmiş oksijen'' olarak da bilinen ozon, güneşin yaydığı yüksek enerji yüklü ultraviyole ışınlara karşı koruyucu bir filtre mekanizması oluşturarak biyosferdeki biyolojik dengenin korunmasına yardımcı olur.

Ozon tedavisi hangi hastalara uygulanmaz?

Ozon tedavisi kime uygulanmaz?
  • Glukoz 6 fosfat dehidrogenaz enzim eksikliği (favizm, akut hemolitik anemi)
  • Erken dönem hamilelik.
  • Hipertiroidi, trombositopeni.
  • Kanama bozukluğu, lösemi,
  • Kronik pankreatit.
  • Yeni geçirilmiş kalp krizi.
  • Kontrol altına alınamayan kardiyovasküler hastalıklar.
Daha fazla öğe...

O3 gazı zararlı mı?

Ozon gazı, soluduğumuz havadan ya da saf oksijenden elde edilir. Kararsız yapısı nedeniyle görevini tamamladıktan sonra tekrar hammaddesi olan oksijene dönüşür. Kalıntı bırakmayan doğal bir dezenfektan oluşu ve sürekli teneffüs edilmediği taktirde insan sağlığına zararlı değildir.

Ozon tedavisi nasıl hazırlanır?

Majör otohemoterapi: Hastadan alınan bir miktar kanının aynı oranda kişiye göre dozu belirlenmiş ozon gazı ile karıştırıldıktan sonra hastaya geri verilmesi. Bu yöntem bağışıklık sistemini desteklemek, metabolizmayı canlandırmak, dolaşım bozukluklarını gidermek ve enfeksiyonları tedavi etmek amacıyla kullanılır.

Yüze ozon tedavisi nasıl uygulanır?

Cilde ozon tedavisi uygulamaları kişiden alınan bir miktar kan ile ozon karıştırılarak kişiye verilen majör yöntemle verilebilmektedir. Ya da kişiden alınan kanla uygun miktarla karıştırılan doz kadar ozon birleştirilerek kasa enjekte edilebilmekte ve bu minör yöntem adını almaktadır.