Kimler 12 ay askerlik yapacak?

İçindekiler:

  1. Kimler 12 ay askerlik yapacak?
  2. Askerlik 2021 kaç ay?
  3. 2 yıllık üniversite mezunları kaç ay askerlik yapar?
  4. Doktorlar nasıl askerlik yapar 2020?
  5. Askerlik ne kadar uzatılabilir?
  6. Askerlik kaç gün oldu?
  7. Askerligi uzatmak kac para?
  8. Tıp mezunları nasıl askerlik yapar?
  9. Doktorların askerlik süresi ne kadar?
  10. Kaç defa tecil hakkı var?

Kimler 12 ay askerlik yapacak?

Yeni sistemde ise eğitim durumu fark etmeksizin tüm er ve erbaşlar için zorunlu hizmet süresi 6 aya indirildi. ... Birliklerde bulunan disiplin amirlerinin de onayı ile birlikte, isteyen er ve erbaşlar hizmet sürelerini 6 ay daha uzatarak 12 ay gerçekleştirme imkanına sahip.

Askerlik 2021 kaç ay?

İlk ayı temel askerlik eğitiminden oluşan bu hizmet yedek subay ve astsubaylar için 12 ay olarak uygulanıyor. Yeni Kanun Teklifinde, askerlik süresinin uzatılmasına dair ek bir karar bulunmuyor.

2 yıllık üniversite mezunları kaç ay askerlik yapar?

Üniversite ve MYO mezunlarının askerlik süresi 2 ayın sonunda 10 ay boyunca kıtalarda görev yapacaklar ve maaş da alacaklar. 10 ay sonunda dileyen ve gerekli koşulları sağlayan astsubay olabilecek.

Doktorlar nasıl askerlik yapar 2020?

Temel eğitim sonrası hekimler görevlerini yapmak üzere Sağlık Bakanlığı emrine verilecek. Görev yerlerinde devlet hizmeti yükümlülüğünü tamamlayan hekimler, asteğmen rütbesi ile terhis edilerek askerlik görevlerini de tamamlamış sayılacak.

Askerlik ne kadar uzatılabilir?

Lise veya dengi okullarda 22 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, Fakülte ve yüksekokullar ile meslek yüksekokullarında ise 28 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar, mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar yoklamaları yapılmadan ertelenir.

Askerlik kaç gün oldu?

Askerlik çağı; yoklama, muvazzaflık ve yedeklik olmak üzere üç döneme ayrılır. Hizmet süresi; erbaş ve erler için altı ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için on iki aydır.

Askerligi uzatmak kac para?

Askerliğini uzatan onbaşıya aylık lira (6 ayda lira), çavuşa ise lira (6 ayda lira) veriliyor.

Tıp mezunları nasıl askerlik yapar?

Temel eğitim sonrası hekimler görevlerini yapmak üzere Sağlık Bakanlığı emrine verilecek. Görev yerlerinde devlet hizmeti yükümlülüğünü tamamlayan hekimler, asteğmen rütbesi ile terhis edilerek askerlik görevlerini de tamamlamış sayılacak.

Doktorların askerlik süresi ne kadar?

Hizmet süresi, erbaş ve erler için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 ay olacak.

Kaç defa tecil hakkı var?

Sağlık raporu alındıktan sonra belge tekrar şubeye teslim edilir ve kişi lise mezunu ise üç sene, üniversite mezunu ise 2 sene askerliği tecil edilmiş olur. Lise veya dengi bir eğitim kurumundan mezun olan askerlik yükümlüleri herhangi bir sebep göstermeksizin askerliklerini 3 yıl süreyle tecil ettirebilirler.