Gece horlama neden oluyor?

İçindekiler:

  1. Gece horlama neden oluyor?
  2. Horlama tehlikeli midir?
  3. Breathe Right horlamayı önler mi?
  4. Sırt üstü yatınca neden Horlarız?

Gece horlama neden oluyor?

Aşırı alkol kullanma, sigara içme, yorgunluk, kötü beslenme, şişmanlık, yumuşak damak kısmının gerginliğini kaybettirerek horlamaya sebep olurlar. Burun tıkanıklıklarında, şiddetli grip ve bademcik iltihaplarında, burundan nefes almanın engellenmesiyle horlama ortaya çıkabilir.

Horlama tehlikeli midir?

Yaşam kalitesini düşüren önemli sorunlardan biri olan horlama, uyku sırasında yumuşak damakta ve çevre dokularında titreşim sonucu oluşan kaba sesler anlamına geliyor. Erişkinlerin %30-40'ında görülebilen uyku apnesi ve horlama yaşamı olumsuz etkileyebileceği gibi ciddi hastalıklara da işaret edebilior.

Breathe Right horlamayı önler mi?

**Klasik burun bantları ile karşılaştırıldığında. Etkili, ilaç içermeyen, kolay kullanılabilen OtriNatura'dan Breathe Right Burun Bantları, horlamayı azaltır, soğuk algınlığı ve alerjilere bağlı burun tıkanıklığını hafifletir.

Sırt üstü yatınca neden Horlarız?

Uyuduğumuzda, boğazın arkasındaki bölge bazen kaslar gevşerken ve hatta geçici olarak kapanırken daralmaktadır. Bu küçük açıklıktan daha hızlı geçen aynı miktarda hava, açıklığı çevreleyen dokuların titreşmesine neden olabilir ve bu da horlama seslerine neden olabilir.