If diyetinde neler içilir?

İçindekiler:

  1. If diyetinde neler içilir?
  2. Aralıklı oruç if diyeti nasıl yapılır?
  3. Aralıklı oruçta ne içilir?
  4. 18 6 aralıklı oruç nasıl yapılır?
  5. Aralıklı oruçta vücutta neler olur?
  6. 18 6 if nedir?

If diyetinde neler içilir?

16-8 Aralıklı Oruç Diyeti: Bu varyasyonda günün 8 saatinde yemek yenmekte, diğer 16 saatte ise kalori içeren hiçbir yiyecek tüketilmemektedir. Gerekirse bitki çayı, sütsüz ve şekersiz kahve, şekersiz çay, su ve soda benzeri kalorisiz içecekler tüketilebilir.

Aralıklı oruç if diyeti nasıl yapılır?

Haftada bir veya iki kez 24 saatlik oruç tutmalısınız. Bu beslenme programının yaratıcısı Brad Pilon “yemeye 24 saat ara vermek” olarak tanımlıyor ve bu günlerde hiçbir yiyecek tüketmiyor. Kalorisiz içecekler serbest. Oruç bittikten sonra normal yemek düzeninize geri dönüyorsunuz.

Aralıklı oruçta ne içilir?

Aralıklı oruç diyetinde aç kalmanız gereken zamanlarda kahve, su, yeşil çay veya soda gibi sağlıklı içecekleri tüketmeniz yağ yakımını oldukça hızlandıracağından uzmanlar tarafından özellikle önerilmektedir.

18 6 aralıklı oruç nasıl yapılır?

Diğerleri ise 18/6 yani 18 saat açlık, 6 saat yemek serbestliği ve 20/4 yani 20 saat açlık 4 saat yemek serbestliğidir. Aynı zamanda 5:2 olarak uygulanan başka bir fasting (oruç) metodu da vardır. Bu metot ise, haftanın 5 günü rutin beslenmeye devam edip; geri kalan 2 günü hiç yemek yemeden oruç tutarak uygulanır.

Aralıklı oruçta vücutta neler olur?

Az az ve sık sık beslenirken günde 3-6 öğün için zaman ve para harcarken, aralıklı oruçta yalnızca 2 öğün için harcama yapıyorsunuz. Çünkü kas kazanımını ve kilo kaybını destekliyor. Aralıklı oruç, kas gelişiminin temel taşlarından olan insülin hassasiyetini ve büyüme hormonu salgısını arttırıyor.

18 6 if nedir?

En yaygın uygulanan versiyonu 16/8 yani 16 saat açlık, geri kalan 8 saat ise yemek serbestliğidir. Diğerleri ise 18/6 yani 18 saat açlık, 6 saat yemek serbestliği ve 20/4 yani 20 saat açlık 4 saat yemek serbestliğidir.