Bağ-Kur'da ne zaman emekli olurum?

İçindekiler:

  1. Bağ-Kur'da ne zaman emekli olurum?
  2. 4 A Bağ-Kur mu?
  3. Geçmişe dönük Bağ-Kur kaydı yapılır mı?
  4. 1998 girişli erkek ne zaman emekli olur?
  5. Kadrolu öğretmen 4A mı 4B mi?

Bağ-Kur'da ne zaman emekli olurum?

– 15 yılın tamamlanmasına 8 yıldan fazla ya da 10 yıldan az kalması durumunda emeklilik şartları 5400 prim günü ve erkekler için 57 yaş, kadınlar için 54 yaştır. – 15 yılın tamamlanmasına 10 yıldan fazla süre kalması durumunda emeklilik şartları 5400 prim günü ve erkekler içi 58 yaş, kadınlar için 56 yaştır.

4 A Bağ-Kur mu?

Bu kapsamda 4a SSK prim ödeyenleri ve bir işyerinde sözleşmeli çalışanları, 4b hizmet akdine bağlı olmaksızın isteğe bağlı sigorta yaptırıp prim ödeyenleri ve eski BAĞ-KUR'luları, 4c ise eski sistemde Emekli Sandığı'na bağlı çalışan devlet memurlarını kapsar.

Geçmişe dönük Bağ-Kur kaydı yapılır mı?

Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasına imkan sağlayan 7326 sayılı Yapılandırma Yasası, babanız gibi Bağ-Kur kapsamında çalışması olup da kayıt ve tescilini yaptırmamış olanlara geçmişe dönük Bağ-Kur tescili ve borçlanma hakkı vermiyor.

1998 girişli erkek ne zaman emekli olur?

Başlangıcınız 23 Kasım'dan önceyse 5900 gün prim ödeme şartıyla 57 yaşı, sonraki bir tarih ise 5975 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 58 yaşı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

Kadrolu öğretmen 4A mı 4B mi?

4A'lılar iş garantisi bulunan klasik devlet memurlarını kapsıyor. Toplu sözleşme hakları bulunuyor ancak grev hakları bulunmuyor. ... 4B statüsünü kapsayan meslekler ise; öğretmen, doktor, mühendis, hemşire, teknisyen, veznedar ile diyanet işleri başkanlığına bağlı vaiz, kuran öğreticisi ve imam gibi çalışanlar oluyor.