Indirimli Müzekart nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Indirimli Müzekart nasıl alınır?
  2. Müzekart kaç TL 2020?
  3. Müze Kart kaç yıl geçerli?
  4. Müzekart nerede geçmiyor?
  5. Müze kartla müzeler ücretsiz mi?
  6. Müzekart öğretmenlere ücretsiz mı?
  7. Müze kart süresi dolunca ne olur?
  8. Müze kart yenilenir mi?
  9. Müze kartla aynı müzeye kaç kere girilir?
  10. Müze Kart ile nerelere girebilirim?
  11. Müzeler emeklilere ücretsiz mi?

Indirimli Müzekart nasıl alınır?

Müzekartı internetten muze.gov.tr/MuseumPass adresinden alabiliyorsunuz. Daha sonra kartınız onay aldıktan sonra kartınız 5 gün içinde kurye ile belirtilen adrese gönderiliyor. İnternetten ayrıca gideceğiniz yerde müzekart geçerli olan yerler için e-bilet alabiliyorsunuz.

Müzekart kaç TL 2020?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Müzekart'ın satış ücretinde indirime gitti. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Müzekart'ın 70 TL olan ücreti, 1 Mart 2020 tarihi itibarıyla 60 TL'ye düşürülecek.

Müze Kart kaç yıl geçerli?

MüzeKart ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ve Milli Saraylar'a bağlı 300'den fazla müze ve örenyerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret edebilir, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Satın aldığınız ilk günden itibaren bir yıl boyunca geçerli olan Müze Kart'ın fiyatı Türk vatandaşları için 60 TL'dir.

Müzekart nerede geçmiyor?

Bakanlığa bağlı müze ve ören yerlerinde geçerli olan Müzekart, sadece 4 yerde geçersiz. Bu yerler ise; Topkapı Sarayı Müzesi içerisindeki Harem Bölümü, Göreme Açık Hava Müzesi içerisindeki Karanlık Kilise, Efes Ören Yeri Yamaç Evleri ile İstanbul Aya İrini Kilisesi.

Müze kartla müzeler ücretsiz mi?

Müzekart başta İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirler olmak üzere Türkiye'nin pek çok noktasında müzelere ücretsiz giriş yapmanızı sağlıyor. ... Müzakart, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı bütün müze ve ören yerlerini ücretsiz gezme imkânı sağlayan bir kart.

Müzekart öğretmenlere ücretsiz mı?

anne, baba, eş ve çocuklarına, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özelilk ve orta öğretim kurumlarında görev yapmakta olan öğretmenlere On Türk Lirası bedelle 1(bir) yıl geçerli olacak Müzekart düzenlenebilir.

Müze kart süresi dolunca ne olur?

Müze ve Örenyerlerimizin kapalı kaldığı 18.03.2020 – 01.06.2020 tarihleri aralığında geçerliliği devam eden MüzeKart sahiplerine, kartlarının son kullanım tarihi itibariyle Müze ve Örenyerlerimizin kapalı olmasından ötürü yaşanan kullanım süresi kayıpları otomatik olarak ilave edilecek, ilave süre ile hak sahipleri ...

Müze kart yenilenir mi?

Müze kartların süresi dolduktan sonra, aynı müze kartın yenilenmesi için işlem yapılamaz.

Müze kartla aynı müzeye kaç kere girilir?

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, bir Müzekart ile aynı müzeye ikinci kez girilebileceğini söyledi. Çelik, "Müzekartların bir müzeye bir kere girilmesinin yetersiz olduğunu söylüyorlar. Artık o Müzekart'la her bir müzeye iki kez giriş hakkı veriyoruz." dedi.

Müze Kart ile nerelere girebilirim?

Müzekart, bakanlığa bağlı bütün büyük müzelerin (Ayasofya, Topkapı Sarayı, Efes Antik Kenti, Göreme Açıkhava Müzesi, Pamukkale Hierapolis, Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi vb.) gişelerinden çıkartılabiliyor.

Müzeler emeklilere ücretsiz mi?

Ankara. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Twitter hesabından yapılan açıklamada, tüm müzelerin, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenler ile 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için ücretsiz, diğer vatandaşlar için ise yıllık ziyaret bedelinin Müzekart ile 60 lira olduğu ifade edildi.