Çenem ağrıyor ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Çenem ağrıyor ne yapmalıyım?
  2. Sağ çene neden ağrır?
  3. Çene çıkması nasıl belli olur?
  4. Çene kemiği neden ağrır?
  5. Çene kaslari neden Agrir?
  6. Çene kayması tedavi edilmezse ne olur?
  7. Çene kasılması nasıl geçer?
  8. Çene kasılması neden kaynaklanır?
  9. Çene kası nasıl rahatlatılır?

Çenem ağrıyor ne yapmalıyım?

Çene kaslarına bağlı olarak ağrı sorunu gözlendiğinde ise kasların rahatlatılması için ilaç tedavilerine ek olarak gevşeme terapileri, masaj ve akupunktur, yumuşak gıdalarla beslenme, soğuk veya sıcak kompres gibi önerilerde bulunulabilir.

Sağ çene neden ağrır?

Çenenin sağ tarafında ağrı, eklemin yakınındaysa, çenenin ve yanak kaslarının sürekli kasılmasından kaynaklanabilir. Ağız açıkken, ekleme parmakla baskı yapınca ağrı kötüleşiyorsa, sorun büyük ihtimalle eklemdedir.

Çene çıkması nasıl belli olur?

Herhangi bir sorun yokken de çene çıkması meydana gelebilir.Tek veya çift taraflı olabilir belirleyici özellik ağzın kapatılamaması ve duyulan kuvvetli eklem sesidir. Çene çıkmasında ani ve keskin,hareket sırasında acı veren hareketin bitmesi ile süregelen ağrı mevcuttur.

Çene kemiği neden ağrır?

Çiğneme kasları ile ilgili ağrılar, diş sıkma ve/veya gıcırdatma sırasında bu kasların fazla çalışmasından kaynaklanır; baş-boyun ve baş ağrısına da neden olabilirler. Çene eklemi ile ilgili ağrılar ise, çene eklemi içindeki sert ve yumuşak dokuların değişikliğinden kaynaklanır.

Çene kaslari neden Agrir?

Çene eklemiyle ilgili ağrılar genellikle çene eklemi içindeki sert ve yumuşak dokuların değişikliğinden kaynaklanır. Çene ekleminin kapsülünde veya içini kaplayan dokunun irritasyonundan diskin eklem yuvasının içinde yer değiştirmesinden ve çene eklemi sert dokusunun (kemiğin) dejenerasyonundan ileri gelmektedir.

Çene kayması tedavi edilmezse ne olur?

Çene eklemi rahatsızlığı çeneden gelen ses ile kendisini gösteriyor ancak tedavi edilmezse çenenin yerinden çıkmasına neden olabiliyor. Toplumda çenenin düşmesi olarak bilinen duruma müdahale edilmemesi hastayı ameliyata kadar götürebiliyor.

Çene kasılması nasıl geçer?

Masaj, sıcak kompresler ve buz paketleri gibi konservatif tedavi seçenekleri çene kaslarını gevşetmeye yardımcı olur ve yangıyı azaltabilir. Bazı hastalar için, bu konservatif yöntemler çene kilitlenmesini çözmek için yeterlidir, diğerleri ise mobilizasyon, ateller veya enjeksiyonlar gerektirebilir.

Çene kasılması neden kaynaklanır?

Aşırı sakız çiğnemek, buz gibi sert cisimleri çiğnemek, sert et çiğnemek gibi eylemler masseter kasının büyümesi ve çenenizin kasılmasına yol açar. Bu nedenlerin yanı sıra, psikolojik kaynaklı diş sıkmak da çene kaslarının büyümesine neden olabilir ve çeneniz kasılabilir.

Çene kası nasıl rahatlatılır?

Bir dirseğinizi masaya yaslayarak destek alın ve aynı eliniz ile alnınızı kavrayın. Ağzınızı ağrı sınırında açabildiğiniz kadar açın. Parmaklarınız ile ağız açıklığını biraz daha arttıracak şekilde çeneyi aşağı doğru çekin. Çene kaslarınızda oluşan gerginliği 5-10 saniye koruyun ve hareketi 10 tekrar yapın.