Hakaret nedir tanımı?

İçindekiler:

  1. Hakaret nedir tanımı?
  2. Hakaret ne demek wikipedia?
  3. Hakaret ne demek TDK?
  4. Kufur ve hakaretin cezası nedir?
  5. Telefonda küfür etmek suç mu?
  6. Aşağılamak suç mu?

Hakaret nedir tanımı?

Hakaret suçunun tanımı, bir kişiye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat etmek veya sövmek suretiyle kişinin onur, şeref ve saygınlığına saldırmak olarak yapılabilir.

Hakaret ne demek wikipedia?

Türk Ceza Kanunu'nun 125. maddesinde "bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına zarar verebilecek bir fiil, olgu, yakıştırma veya söz" olarak tanımlanmaktadır.

Hakaret ne demek TDK?

Küçültücü söz veya davranış.

Kufur ve hakaretin cezası nedir?

Hakaret suçunu işleyen faile 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası verilir. Suçun nitelikli hallerle işlenmesi durumunda faile verilecek cezanın alt sınırı 1 yıldan az olamaz. Hakaret suçunun alenen işlenmesi durumunda verilecek ceza 1/6 oranında arttırılır.

Telefonda küfür etmek suç mu?

Telefonda Hakaret Suçunun Cezası Hakaret suçunun cezası üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezasıdır. Bu cezanın tayinini hakim yapacağı inceleme ve vicdani kanaati ile gerçekleştirecek ve hükmünü de buna göre verecektir. Mahkeme hükmünün gerekçeli olması şarttır.

Aşağılamak suç mu?

MADDE 301.– Maddenin birinci fıkrasında, Türklüğü, Cumhuriyeti veya Türkiye Büyük Millet Meclisini alenen aşağılamak, suç olarak tanımlanmıştır. ... Aşağılamak, suçun konusunu oluşturan değerlere duyulan saygınlığı azaltma zedeleme ve yıpratmaya yönelik söz fikir davranışlardan ibarettir.