Ezandan sonra okunacak dua hangisi?

İçindekiler:

  1. Ezandan sonra okunacak dua hangisi?
  2. Vesile duası nedir?
  3. Ezan duasi nasil?
  4. Ezan duası nasıl başlanır?
  5. Ezan duası ne için okunur?

Ezandan sonra okunacak dua hangisi?

Ezan bitince şu duayı da okuyunuz. "buyurulmuştur: "Allahümme rabbe hâ zihid-dâvetit-tâmmeti ves-salâtil-kâimeti âti Muhammedenil-vesîlete vel fadîlete ved-dereceter-refîate veb'ashü mekâmen mahmûdenil-lezî ve'adtehü inneke lâ tuhlifül-mîâd.

Vesile duası nedir?

Türkçe Meali; “Allah'ım! Ey bu tam davetin ve kılınacak namazın Rabb'i, Muhammed'e (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem) vesileyi, fazileti ve yüksek dereceyi ver, O'nu kendisine vaadettiğin Makam-ı Mahmud'a ulaştır.”

Ezan duasi nasil?

EZAN DUASI ARAPÇA OKUNUŞU Arapça okunuşu: "Allâhümme Rabbe hâzihi'd-da'veti't-tâmmeh, ve's-salâti'l-kâimeh, âti Muhammedeni'l-vesîlete ve'l-fadîlete, ved-dereceter-refîate. veb'ashü makâmem-mahmûdeni'l-lezî va'adteh.

Ezan duası nasıl başlanır?

“Allah'ım! Ey bu tam davetin ve kılınacak namazın Rabb'i, Muhammed'e (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem) vesileyi, fazileti ve yüksek dereceyi ver, O'nu kendisine vaadettiğin Makam-ı Mahmud'a ulaştır.”

Ezan duası ne için okunur?

Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V), her kim ezanı işitirse bu duayı okuması hayırlıdır demiştir. Bu duanın okuyan kişiye şefaatçi olduğu İslam alimleri tarafından belirtilmiştir. Ezan okunduktan hemen sonra okunan bu dua, Allah'ın büyüklüğünü dile getirmek içindir.