adplus-dvertising

6 saatte 360 km giden bir otomobil 9 saatte kaç km yol gider?

İçindekiler:

  1. 6 saatte 360 km giden bir otomobil 9 saatte kaç km yol gider?
  2. 4 Saatte 240 km yol giden bir araç 15 dakikada kaç kilometre yol gider?
  3. Bir kamyoncu saatte 90 kilometre hızla 8 saatte gittiği yolu 60 kilometre hızla kaç saatte gider?
  4. Saatte 70 kilometre hızla giden bir otomobil 8 saatte kaç kilometre yol alır?
  5. Saatte 100 kilometre hızla giden bir otomobil 20 kilometrelik yolu kaç dakikada gider?
  6. 30 kilometre yolu 20 dakikada giden bir araç aynı hızla 150 kilometre yolu kaç dakikada gider?
  7. Bir otomobil 20 km yolu 15 dakikada alıyor 180 km yolu kaç dakikada alır?
  8. 15 dakikada 20 kilometre yol giden bir otomobil 3 saatte kaç kilometre yol gider?
  9. 1 km yürüme kaç dakika?

6 saatte 360 km giden bir otomobil 9 saatte kaç km yol gider?

1 saatte360/6 ⇒ 60 km yol gitmiştir. Sorunun geri kalanı ise bir oran - orantı problemi haline getirilerek cevaplandırılabilir. Bu nedenle bir çarpma işlemi yapılmalıdır. 6 saatte 360 km yol giden otomobil, 9 saatte 540 km yol gidecektir.

4 Saatte 240 km yol giden bir araç 15 dakikada kaç kilometre yol gider?

60×4= 240 dakika. Aracımız 240 dakikada 240 kilometre yol gidiyormuş Dakikada 1 kilometre gidiyorsa; 15 dakikada 15 kilometre gider. Cevabımız 15 olacaktır.

Bir kamyoncu saatte 90 kilometre hızla 8 saatte gittiği yolu 60 kilometre hızla kaç saatte gider?

Cevabımız 12 saattir. 90.

Saatte 70 kilometre hızla giden bir otomobil 8 saatte kaç kilometre yol alır?

Saatte 70 kilometre hızla giden bir otomobil 8 saatte kaç kilometre yol alır​ 70x8=560 km yol alır.

Saatte 100 kilometre hızla giden bir otomobil 20 kilometrelik yolu kaç dakikada gider?

Doğrulanmış Cevap Saatte 100 km hızla giden bir otomobil, 20 km'lik yolu 12 dakikada gider.

30 kilometre yolu 20 dakikada giden bir araç aynı hızla 150 kilometre yolu kaç dakikada gider?

Cevap. 20×5= 100 dakika.

Bir otomobil 20 km yolu 15 dakikada alıyor 180 km yolu kaç dakikada alır?

180÷20=9 (180 kilometre 20 kilometrenin dokuz katıdır.) Araç saatte 80 km hız ile gitmektedir. Soruda belirttiği gibi 15 dakikada 20 kilometre yol yaptığına göre: 180 kilometre yolu 2 saat 15 dakikada yani 135 dakikada alır.

15 dakikada 20 kilometre yol giden bir otomobil 3 saatte kaç kilometre yol gider?

Doğrulanmış Cevap. x=240 km yol gider.

1 km yürüme kaç dakika?

6-8 dakika arası.