Burun kaşıntısı nasıl giderilir?

İçindekiler:

  1. Burun kaşıntısı nasıl giderilir?
  2. Burun alerjisi için ne yapılır?
  3. Hapşırma ya ne iyi gelir?
  4. Göz alerjisi için evde ne yapılır?
  5. Çok sık hapşırma neden olur?

Burun kaşıntısı nasıl giderilir?

Burun kaşıntısının nedenlerinden olan kuru havayı nemlendirmek için hava nemlendirici ürünler kullanabilirsiniz. Buhar banyosu yapmakta burun kaşıntınızı rahatlatacaktır. Tuz çözeltili burun spreyleri genelde içeriğinde deniz tuzu bulunan rahatlatıcı, kolay ve doğal bir yöntemdir. Eczanelerden temin edilir.

Burun alerjisi için ne yapılır?

Burun alerjisi tedavisinde ise, ilaç tedavisi, aşılar, tamamlayıcı tedaviler ve eğitim gibi çeşitli aşamalardan oluşabilir. Bu parçalar kişiye doktor kontrolünde tedavi amaçlı uygulanır. Tedavi yöntemleri arasında en çok alerji aşıları kullanılmaktadır. En etkili yöntem olarak bilinir.

Hapşırma ya ne iyi gelir?

Elma sirkesi: Elma sirkesi, antibiyotik ve antihistamin özellikleriyle, sık sık hapşırma, burun tıkanıklığı ve baş ağrısı gibi alerjik rinit belirtilerini azaltmaya ve bağışıklık sisteminizi artırmaya yardımcı olabilir. Alerjik rinitten kurtulmak için; bir bardak sıcak suya 2 çay kaşığı elma sirkesi ekleyin.

Göz alerjisi için evde ne yapılır?

Göz kaşıntısı ve sulanması için evde uygulayabileceğiniz yöntemler arasında; ılık su, yeşil çay, patates, elma sirkesi, salatalık, aloe vera, tuzlu su ve çemen tohumu yer alır. Bu sayılan besinleri deneyerek gözlerinizin kaşıntıdan kurtulmasını sağlayabilirsiniz.

Çok sık hapşırma neden olur?

Hapşırma genellikle irritanlar burun kıllarına yakalanmadığında ve burun mukozasına temas ettiğinde ortaya çıkar. Tahriş, enfeksiyon veya alerjik reaksiyondan da kaynaklanabilir. Nazal geçişteki motor nöronlar, trigeminal sinir yoluyla beyne bir uyarı gönderir.