Bir kıza kaşar demek ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Bir kıza kaşar demek ne anlama gelir?
  2. Argo olan kaşar ne demek?
  3. Kaşarlaşmış ne demek?
  4. Mal küfür olarak ne demek?
  5. Bayana kaşar demek ne anlama geliyor?
  6. Kaşar hakaret mi?
  7. Kaşar demek hakaret mi?
  8. Argo da motor ne demek?
  9. Kaşarlanmış insan ne demek?
  10. Kaşarlanmış ne demek TDK?
  11. Mal bir küfür mü?
  12. Şıllık nedir TDK?
  13. Kaşar hakaret ne demek?
  14. Kızlar için motor ne demek?
  15. Argoda mama ne demek?
  16. Neden Kaşarlanmak denir?

Bir kıza kaşar demek ne anlama gelir?

saf olma veya saf gözükme yeteneğine sahip ve bu yeteneği dişilik gösterme, kullandırtma kulvarlarında kullanan etkileyici, tebrik edilesi ve de kullanılası hatun cinsi.. sebebi:kiloları az geldiğinden veyahut bol bulunduğundan olabilir..

Argo olan kaşar ne demek?

2. argo. Düzenbaz, hîleci, açık göz kimse.

Kaşarlaşmış ne demek?

(< kaşar+lan-mak) mec. Bir işte eskiyip ustalaşmak, pişkinleşmek: Bu kaşarlanmış bir külhanbeyi idi (Ömer Seyfeddin). Belli olmaz dedi, İstanbul havası kaşarlanmış orospuya benzer, şimdi neşelenir, şimdi somurtur, şimdi güler, şimdi ağlar (Refî C.

Mal küfür olarak ne demek?

Mal” kelime anlamı alınıp, satılan “meta” anlamında bir sözcüktür. ... Yani genelevlerde çalışan kadınlar için de “mal” ya da “sermaye” kelimesi sarf edilmektedir. Argo kapsamında “aptal, beyinsiz, salak” anlamlarında kullanılsa da yine alınıp satılan “meta” anlamından arındırılarak kullanımı mümkün değildir.

Bayana kaşar demek ne anlama geliyor?

kaşar (ahlaksız kadın anlamında)

Kaşar hakaret mi?

KAŞAR TÜRK DİL KURUMUNA GÖRE HAKARET DEĞİLDİR Söz konusu kelimeye davacının farklı anlamlar yüklemesi ve farklı anlamlara taşımasının davanın esasıyla ilgili bir önemi bulunmamaktadır'' görüşünü belirtti.

Kaşar demek hakaret mi?

KAŞAR TÜRK DİL KURUMUNA GÖRE HAKARET DEĞİLDİR Çünkü, TDK (Türk Dil Kurumu) sözlüğünde kaşarlanmış kelimesi 'Hoşa gitmeyen bir harekete ve işe alışarak artık ondan üzüntü duymayan' anlamı taşımaktadır.

Argo da motor ne demek?

Şoförlerin argosunda ise deyimler, otomobil, otobüs üzerine 'Tam dizel', 'motor', 'tanker' fahişeleri anlatıyor, 'dalga motor' ise yatılan kadını. ... Kadınların fiziki durumları da argoda yerini bulmuş.

Kaşarlanmış insan ne demek?

bir işte yaşanabilecek her türlü hadiseyi yaşamış, artık onu şaşırtan, heyecanlandıran veya yeni gibi gelen bir şeyi olmayan. işin uzmanı, erbabı.

Kaşarlanmış ne demek TDK?

Çünkü, TDK (Türk Dil Kurumu) sözlüğünde kaşarlanmış kelimesi 'Hoşa gitmeyen bir harekete ve işe alışarak artık ondan üzüntü duymayan' anlamı taşımaktadır.

Mal bir küfür mü?

Mal” kelime anlamı alınıp, satılan “meta” anlamında bir sözcüktür. ... Yani genelevlerde çalışan kadınlar için de “mal” ya da “sermaye” kelimesi sarf edilmektedir. Argo kapsamında “aptal, beyinsiz, salak” anlamlarında kullanılsa da yine alınıp satılan “meta” anlamından arındırılarak kullanımı mümkün değildir.

Şıllık nedir TDK?

TDK Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın'ın imzasıyla gönderilen raporda, şöyle denildi: “Argodaki 'şıllık' kelimesi Türkçe Sözlük'te 'aşırı ve bayağı biçimde süslenip, boyanmış kadın' anlamındadır. ... Türkçe Sözlük'teki anlam, kelimenin yalnızca kadınlar için kullanılabilen bir hakaret sözü olduğunu göstermektedir.”

Kaşar hakaret ne demek?

Kaşar kelimesi hakaret sıfatı olarak da kullanılır. Hakaret sıfatı olarak kaşar kelimesi ahlaksız anlamına karşılık gelir. Bir işte uzmanlaşan kişiye argoda kaşarlaşmış denir.

Kızlar için motor ne demek?

Para karşılığı cinsel ilişkiye giren kadınlara 'andon', 'bilezik', 'kova' deniyor. ... Şoförlerin argosunda ise deyimler, otomobil, otobüs üzerine 'Tam dizel', 'motor', 'tanker' fahişeleri anlatıyor, 'dalga motor' ise yatılan kadını.

Argoda mama ne demek?

2. argo Genelev işleten kadın, abla, mama.

Neden Kaşarlanmak denir?

iki tip insan vardır. hayatta başına kötü şeyler gelenler ve hayattta başına kötü şey gelenler. yani aynı şeyi yaşayanlar ama farklı sonuçlar onları birbirinden ayırır. birincisinin günden güne derisi incelir darbelerden, aşınmalardan. artık dokunsan parmağının ucuyla kalbine ulaşıp öldürebilirsin. ikincisinin ise ...