İşsizlik maaşı alırken işe girersem ne olur?

İçindekiler:

  1. İşsizlik maaşı alırken işe girersem ne olur?
  2. İşsizlik maaşı alan kişinin sigortalı olabilir mi?
  3. İşsizlik maaşı ne kadar süre ile alınır?
  4. İşsizlik maaşı dondurulabilir mi?
  5. İşsizlik maaşı işe girince nasıl kesilir?
  6. Işsizlik maaşı işe girince nasıl kesilir?
  7. Işsizlik maaşı geri ödemesi var mı?
  8. Işe başlayınca işsizlik maaşı otomatik kesilir mi?
  9. Işe başlayınca kısa çalışma ödeneği kesilir mi?
  10. Işsizlik sigortası primi kim tarafından karşılanır?
  11. Işkur kaç ay sigorta yatırıyor?
  12. Ücretsiz izinden sonra işsizlik maaşı alınır mi?

İşsizlik maaşı alırken işe girersem ne olur?

İşsizlik sigortasından maaş alan bir kişi maaş alma süresi tamamlanmadan yeni bir işe girerse hak kaybına uğramaz. Bu kişi yeni işinden istifa etse bile daha önce hak ettiği işsizlik maaşını almaya devam edebilir.

İşsizlik maaşı alan kişinin sigortalı olabilir mi?

İşsizlik ödeneği alanlar genel sağlık sigortası kapsamında olup, işsizlik ödeneği ödenen günler için, ilgililer adına sadece genel sağlık sigortası primleri İşsizlik Sigortası Fonundan yatırılmaktadır.

İşsizlik maaşı ne kadar süre ile alınır?

Buna göre; son 3 yıl içerisinde 600 gün prim ödeyene gün prim ödeyene gün prim ödeyene 10 ay süreyle işsizlik maaşı ödeniyor.

İşsizlik maaşı dondurulabilir mi?

İşsizlik maaşını almak için istenen şartları yerine getirenlere İŞKUR üzerinden işsizlik maaşı verilmekte. İşsizlik maaşı alan biri belirli bir süre sonra iş bulduğunda alacağı işsizlik maaşının kalan kısmını dondurabilir.

İşsizlik maaşı işe girince nasıl kesilir?

İşsizlik maaşı almaktayken, maaşın süresi dolmadan sigortalı işe giren kişinin işsizlik maaşı kesilir. Bu kişinin işsizlik maaşı almak için gerekli olan şartları yerine getiremeden yeniden işsiz kalınması halinde, daha önceden hak edilen işsizlik maaşı süresi dolduruluncaya kadar işsizlik maaşı ödenir.

Işsizlik maaşı işe girince nasıl kesilir?

İşsizlik maaşı almaktayken, maaşın süresi dolmadan sigortalı işe giren kişinin işsizlik maaşı kesilir. Bu kişinin işsizlik maaşı almak için gerekli olan şartları yerine getiremeden yeniden işsiz kalınması halinde, daha önceden hak edilen işsizlik maaşı süresi dolduruluncaya kadar işsizlik maaşı ödenir.

Işsizlik maaşı geri ödemesi var mı?

İşsizlik sigortası primleri tüm sigortalılar, işveren ve devletçe ödenir. ... İşsizlik maaşı nafaka borçları dışında haczedilemez ve başkasına devredilemez. Sigortalının kusuru sebebiyle yapılan fazla ödemeler yasal faiziyle geri alınır. Ölen sigortalı işsizlere ilişkin fazla ödemeler geri alınmaz.

Işe başlayınca işsizlik maaşı otomatik kesilir mi?

Bir çalışan işsizlik maaşı aldığı sırada yeni bir işe başlarsa, bu noktada çalıştığı yer tarafından kanunen şartların sağlanması gerekmektedir. Şartlar gerçekleşmeden tekrardan işsiz durumda kalması durumunda kişi kaldığı yerden aynı şekilde işsizlik maaşı alabilir.

Işe başlayınca kısa çalışma ödeneği kesilir mi?

Kısa Çalışma Yönetmeliğinin 9 uncu maddesi uyarınca, kısa çalışma ödeneği alanların işe girmesi, yaşlılık aylığı almaya başlaması, herhangi bir sebeple silâh altına alınması, herhangi bir kanundan doğan çalışma ödevi nedeniyle işinden ayrılması hallerinde veya geçici iş göremezlik ödeneğinin başlaması durumunda geçici ...

Işsizlik sigortası primi kim tarafından karşılanır?

İşsizlik sigortası primi, sigortalının prime esas aylık brüt kazançlarından % 1 sigortalı, % 2 işveren ve %1 devlet payı olarak alınır. İsteğe bağlı sigortalılardan işsizlik sigortası primini ödeyenlerden ise % 1 sigortalı ve % 2 işveren payı alınır.

Işkur kaç ay sigorta yatırıyor?

31.12.2018 tarihine kadar başlayan işbaşı eğitim programını tamamlayan; 18 yaşından büyük, 29 yaşından küçük katılımcıların program sonrasında üç ay içinde işe alınması durumunda işe alan işverenler imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteriyorsa 42 ay, diğer sektörlerde faaliyet gösteriyorsa 30 ay süre ile SGK işveren ...

Ücretsiz izinden sonra işsizlik maaşı alınır mi?

Ücretsiz izne çıkarılanlar işsizlik maaşı da alamayacak Kısa çalışma ödeneği 24 Mart, ücretsiz izin aylığı 'de başladı. Zaten kısa çalışma ödeneğini hak edemeyenler ücretsiz izne çıktı. Ücretsiz izne çıkarılan kişilerin bundan sonraki süreçte işsizlik maaşı alma hakkı yok zaten.