Otomatik vites neden geri kaçırır?

İçindekiler:

  1. Otomatik vites neden geri kaçırır?
  2. Otomatik vites araba geriye kaçar mı?
  3. Yokuş yukarı aracı kaydırmadan nasıl kalkış yapılır?
  4. Otomatik araba yokuşta neden çekmez?
  5. Vitesi boşa alınca ne olur?

Otomatik vites neden geri kaçırır?

Düşük Sıvı Seviyesinin Neden Olduğu Şanzıman Kaçırması Motor torkunu şanzımana iletebilmesi için tork konvertörünün sıvıya ihtiyacı vardır. ... Şanzımandaki sıvı seviyesi düşükse, aracı ileri veya geri vitese taktığınızda birkaç saniyelik gecikme yaşanacaktır.

Otomatik vites araba geriye kaçar mı?

Pedalın sonuna kadar bastığınızda şanzımanın gücü kolaylıkla artırılabilir. Otomatik vitesli araçlarla yokuşta durmak da çok basittir. Çünkü bu tür araç modellerinin genelinde geri kaydırmayı önleyici bir sistem bulunur.

Yokuş yukarı aracı kaydırmadan nasıl kalkış yapılır?

%7 eğime sahip olan ve önceden belirlenmiş alanda durulur. 30 saniye bekledikten sonra, aracı geriye kaçırmadan doğru bir kalkış yapılır. Kalkış yaparken, el freni kullanılmaz. Yokuşta kalkış yapabilmenizin en rahat yolu yarım debriyaj yaparak kalkmaktır.

Otomatik araba yokuşta neden çekmez?

Otomatik şanzımanlarda türbün arızası olarak çekişten düşme hissediliyorsa, muhtemelen kavramanın içerisindeki balatalar aşınmıştır. Aşınmış olan tork konvertör balataları görevlerini tam gerçekleştiremez ve güç kaybına neden olurlar.

Vitesi boşa alınca ne olur?

Fakat vitesi boşa atmak hem arabanıza zarar verir hem de aracınızın daha çok yakıt tüketmesine neden olur. ... Yokuş aşağı inerken boşa attığınızda yakıt tüketimi 0,2-0,3 litre gibi görünür; fakat ayağınızı tamamen gazdan çekip viteste indiğinizde yakıt tüketimi 0 (sıfır) litreye düşer.